Γ. Μίχος (Epsilon Net): Ανάπτυξη σε πέντε πυλώνες και διορθωτικές κινήσεις μετά το θέμα με τα stock option

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Μίχος (Epsilon Net): Ανάπτυξη σε πέντε πυλώνες και διορθωτικές κινήσεις μετά το θέμα με τα stock option
Τι ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Για αμετάβλητες ανοδικές προοπτικές του Ομίλου, με στόχο τζίρο ύψους 150 εκατ. ευρώ το 2025, για νέες εξαγορές κι επενδύσεις αλλά και για νέα προϊόντα που θα προκύψουν από την συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, έκανε λόγο ο διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Νet, Ιωάννης Μίχος σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η αναδιαμόρφωση της κερδοφορίας του ομίλου και της εταιρείας για τη χρήση 2022 και η «βουτιά» στην τιμή της μετοχής που την ακολούθησε, οφείλεται σε λογιστικό σφάλμα, το οποίο και δεν θα ξανασυμβεί.

Το λάθος ως ευκαιρία

«Κάναμε ένα λάθος το οποίο δεν είναι εμπόδιο αλλά ευκαιρία να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας. Αυτό δεν ακυρώνει το λειτουργικό στάτους της εταιρείας. Έχουμε πάνω από 35 εκατ. ευρώ μετρητά για νέες επενδύσεις και βλέπουμε τζίρο 150 εκατ.ευρώ το 2025» τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net Γιάννης Μίχος στους αναλυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει ήδη τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφύγει να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Αυτά περιλαμβάνουν τον διορισμό νέου ελεγκτή, ο οποίος θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει και την επέκταση στο εξωτερικό, την ενίσχυση του ΔΣ με ένα νέο, ανεξάρτητο μέλος εξειδικευμένο στους τομείς της Χρηματοοικονομικής, της Λογιστικής και της Εταιρικής Διακυβέρνησης αλλά και την αξιολόγηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών με τη βοήθεια ενός εξωτερικού συμβούλου. Διευκρίνισε επίσης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί βασικοί μέτοχοι, δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα παραμείνει πιστή στην αρχική της πρόθεση, να μην υπάρξει άλλο πρόγραμμα stock options μετά την ολοκλήρωση αυτού.

Εξαγορών κι ανάπτυξης συνέχεια

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι το λάθος δεν πτοεί την ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να εκτελεί το business plan της στηριζόμενη στις «ίδιες αξίες, την ίδια στρατηγική και το ίδιο πάθος για επιτυχία» και το οποίος εδράζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι η οργανική ανάπτυξη, με την προσθήκη νέων πελατών, νέων προϊόντων αλλά και την ενίσχυση των εσόδων ανά πελάτη. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία έχει ήδη προλειάνει το έδαφος, δαπανώντας 35 εκατ. ευρώ και προχωρώντας σε 20 εξαγορές την τελευταία τριετία, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το χαρτοφυλάκιό της.

Στο πεδίο των εξαγορών, που αποτελεί και τον δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης της Epsilon Net σύμφωνα με τον επικεφαλής της, ο κ. Μίχος σημείωσε ότι θα συνεχιστούν. Προσέθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σύντομα. «Δεν αγοράζουμε εταιρείες μόνο για έσοδα, αλλά για να ενισχύσουμε την θέση μας στην αγορά. Αυτή τη στιγμή η Epsilon Net είναι ο πιο σημαντικός τεχνολογικός εταίρος στο business software στην Ελλάδα και πολλές μικρές εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να είναι συμπληρωματικές και να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο των λύσεων της Epsilon Net σε κάθετους τομείς, όπως για παράδειγμα συνέβη με την εξαγορά του 60% της Netera που είναι καθετοποιημένη στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η ανάπτυξη σε κάθετους τομείς αποτελεί άλλωστε και τον τέταρτο πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας.

Το αναπτυξιακό παζλ συμπληρώνουν το fintech και η διεύρυνση του αποτυπώματός της Epsilon Net στο εξωτερικό. Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Μίχος επεσήμανε ότι η συνεργασία με την Εθνική αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία από την οποία θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο 2024. Όσο για το εξωτερικό ανέφερε ότι στόχος είναι να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρείας σε Κύπρο και Ρουμανία, αλλά και να προωθηθεί η επέκταση και σε άλλες αγορές.

Με αυτή τη στρατηγική, η Epsilon Net διατηρεί το θετικό guidance για τη διετία 2023 - 2025, με τον κ. Μίχο να επισημαίνει ότι τα έσοδα για το σύνολο της χρήσης 2025 αναμένεται να ανέλθουν σε 150 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EpsilonNet: Ισχυρή άνοδος τζίρου και κερδών α' εξαμήνου

EpsilonNet: Εξαγόρασε το μερίδιο της Space Hellas στη SingularLogic

EpsilonNet: Αναδρομική διόρθωση στα κέρδη εξαμήνου 2022 με μείωση 3,9 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider