Παραιτείται από πρόεδρος της Fox o Ρούπερτ Μέρντοχ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται από πρόεδρος της Fox o Ρούπερτ Μέρντοχ
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου τόσο του Ομίλου της Fox όσο και του Fox News, με επίσημη ισχύ από τον Νοέμβριο.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θα αποχωρήσει από την προεδρία της Fox Corporation, μητρικής εταιρείας του αμερικανικού δικτύου Fox News, και της News Corp, και θα δώσει τη σκυτάλη στον γιο του, Λάχλαν.

«Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με τις ειδήσεις και τις ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει, έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζόμενους. «Όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες» πρόσθεσε. Tόνισε πως οι εταιρείες έχουν «ακμαία υγεία, όπως και εγώ» και συμπλήρωσε πως: «οι ευκαιρίες μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές μας προκλήσεις». «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια - εγώ σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε όσα έρχονται. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη», κατέληξε.

Ο γιος του, Λόκλαν Μέρντοχ, θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος και των δύο εταιρειών, με τον πατέρα του να τον χαρακτηρίζει ως «παθιασμένο ηγέτη με αρχές». Η αποχώρηση του Ρούπερτ Μέρντοχ θα τεθεί σε ισχύ στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων των δύο εταιρειών στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Fox News και News Corp. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα γίνει τότε επίτιμος πρόεδρος των δύο ομίλων.

Ο 92χρονος μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος μπήκε στον χώρο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Χόλιγουντ το 1985, όταν αγόρασε την Twentieth Century Fox από τον Μάρβιν Ντέιβις έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1986, ο Μέρντοχ μπήκε στον τηλεοπτικό τομέα αφού αγόρασε αρκετούς αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δημιούργησε τη Fox Broadcasting.

Το Fox News ξεκίνησε το 1996 ως ανταγωνιστής του CNN. Τελικά έγινε το νούμερο ένα ειδησεογραφικό κανάλι στην καλωδιακή τηλεόραση στην Αμερική και προπύργιο των ρεπουμπλικανικών θέσεων συζήτησης.

Ποιος είναι o Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο Κιθ Ρούπερτ Μέρντοχ γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1931 και είναι Αυστραλοαμερικανός μεγιστάνας των ΜΜΕ, ιδιοκτήτης της Fox Corporation και ιδιοκτήτης εκατοντάδων εκδοτικών εταιρειών και εφημερίδων.

Ειδικότερα, ο Μέρντοχ έχει στην ιδιοκτησία του μια πραγματική αυτοκρατορία παγκοσμίως, που συμπεριλαμβάνει πολυάριθμους ιστοτόπους - IGN Entertainment, AskMen, Rotten Tomatoes -, μεγάλο αριθμό εφημερίδων, όπως η New York Post στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι The Times στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεόρασης, κατέχοντας ανάμεσα σε άλλα το δίκτυο Fox News.

Συμπεριλήφθη τρεις φορές στην ετήσια λίστα του περιοδικού Time με τα 100 πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Εκτιμήθηκε ως ο 13ος ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes για το έτος 2010. Κατέχοντας ένα δίκτυο επιχειρήσεων, θεωρείται ο 83ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία του για το 2021, να ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβα» 1,2 τρισ. ευρώ για την μεταπανδημική αγορά εργασίας

Βουλγαρία: Ο φορολογικός παράδεισος, η χρυσή εποχή και η μαζική μεταφορά έδρας επιχειρήσεων

Στροφή από τη Goldman Sachs - Στα τέλη του 2024 θα μειώσει τα επιτόκια η Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider