Target: Ράλι 8% για τη μετοχή παρά την υποβάθμιση του guidance για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Target: Ράλι 8% για τη μετοχή παρά την υποβάθμιση του guidance για το 2023
Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Target για τη χρήση του β' τριμήνου του 2023, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου είδε το ενδιαφέρον των καταναλωτών να μειώνεται.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Target για τη χρήση του β' τριμήνου του 2023, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου είδε το ενδιαφέρον των καταναλωτών να μειώνεται, ενώ η εταιρεία υποβάθμισε και τις προβλέψεις της για τις συνολικές της επιδόσεις στη διάρκεια του έτους.

Αναλυτικότερα, η Target ανέφερε έσοδα από πωλήσεις 24,77 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουλίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στα 25,16 δισ. δολάρια. Τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν μείωση 5% σε ετήσια βάση από τα 26,04 δισ. δολάρια κατά το β' τρίμηνο του 2022.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,4%, με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις να σημειώνουν σημαντική κάμψη κατά 10,5%.

Παράλληλα, η Target ανακοίνωσε πως τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 835 εκατ. δολάρια και υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα της Refinitiv, με τον αμερικανικό κολοσσό να σημειώνει κέρδη 1,8 δολαρίων/μετοχή έναντι εκτίμησης για κέρδη 1,39 δολάρια/μετοχή. Στο β' τρίμηνο της χρήσης του 2022, η Target είχε αναφέρει κέρδη 0,39 δολαρίων/μετοχή.

Αναφορικά με τη συνέχεια του 2023, η εταιρεία αναμένει πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις θα μειωθούν περαιτέρω, ενώ εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν μεταξύ 7-8 δολαρίων έναντι πρόβλεψης για κέρδη 7,75-8,75 δολαρίων/μετοχή.

Ωστόσο, παρά την επί τα χείρω υποβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία και τα έσοδα στο σύνολο του 2023, οι μετοχές της Target ενισχύονται άνω του 8,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές του έτους, ο τίτλος της Target υποχωρεί κατά 16%, τη στιγμή που ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 15% μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tencent: Αύξηση σε κέρδη και έσοδα, αλλά κάτω των εκτιμήσεων, για τον κινεζικό τεχνολογικό «γίγαντα»

Αργεντινή: Βουτιά 70% έως το 2024 «βλέπει» η BofA για το πέσο

UBS: Μειώθηκε 2,4% ο παγκόσμιος καθαρός ιδιωτικός πλούτος το 2022 - Η εικόνα στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider