American Air: Σε συζητήσεις με Airbus και Boeing για την αγορά τουλάχιστον 100 αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Air: Σε συζητήσεις με Airbus και Boeing για την αγορά τουλάχιστον 100 αεροσκαφών
Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία εξετάζει την αγορά των 737 Max της Boeing και των A321neo της Airbus προκειμένου να αντικαταστήσει τα μοντέλα 737-800, A319 και A320 στα τέλη της δεκαετίας.

Σε συζητήσεις με την Airbus και την Boeing βρίσκεται η American Airlines σχετικά με την παραγγελία τουλάχιστον 100 αεροσκαφών στενής ατράκτου για να αντικαταστήσει μερικά από τα παλαιότερα αεροσκάφη του στόλου της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία εξετάζει την αγορά των 737 Max της Boeing και των A321neo της Airbus προκειμένου να αντικαταστήσει τα μοντέλα 737-800, A319 και A320 στα τέλη της δεκαετίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το μέγεθος της συμφωνίας θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων για μελλοντικές αγορές. Ενώ οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, οι εταιρείες δεν είναι ακόμη κοντά σε μια τελική απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Αξιολογούμε συνεχώς τον στόλο μας και τις μελλοντικές μας ανάγκες σε αεροσκάφη», είπε εκπρόσωπος της American Airlines, απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg. «Μιλάμε με την Boeing και την Airbus σχετικά με τις ανάγκες για αεροσκάφη στενής ατράκτου για το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας και μετά», πρόσθεσε.

Εκπρόσωποι της Airbus και της Boeing αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι πυρκαγιές και η ξηρασία πλήττουν την Ευρώπη - Τελευταίοι σε ασφαλιστική κάλυψη οι Ευρωπαίοι

Foxconn: Η κατασκευάστρια των iPhones σχεδιάζει επένδυση 600 εκατ. δολ. σε projects στην Ινδία

BBC: Η «Μεγάλη Παραίτηση» τελείωσε - Τι σημαίνει αυτό;

gazzetta
gazzetta reader insider insider