J&J: Στο κενό η προσπάθεια υπαγωγής θυγατρικής της σε χρεοκοπία με φόντο τις αγωγές για πρόκληση καρκίνου από ταλκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
J&J: Στο κενό η προσπάθεια υπαγωγής θυγατρικής της σε χρεοκοπία με φόντο τις αγωγές για πρόκληση καρκίνου από ταλκ
Η δικαστική απόφαση θέτει σε κίνδυνο τον προτεινόμενο διακανονισμό 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της J&J που θα εμπόδιζε την κατάθεση νέων αγωγών.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε προσπάθεια της Johnson & Johnson να επιλύσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές που ισχυρίζονται ότι η βρεφική σκόνη ταλκ της εταιρείας και άλλα προϊόντα με βάση το ταλκ, προκάλεσαν καρκίνο. Σύμφωνα με το CNBC, αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα της εταιρείας για επίλυση της υπόθεσης επικαλούμενη πτώχευση.

Η J&J το 2021 μετέθεσε αυτές τις διεκδικήσεις που προέκυψαν από τη χρήση ταλκ, σε μια νέα θυγατρική, την LTL Management, η οποία κατέθεσε αμέσως αίτηση για προστασία κατά της πτώχευσης.

Ο δικαστής Μάικλ Κάπλαν στο Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ, ότι η δεύτερη απόπειρα της LTL Management για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης πρέπει να απορριφθεί, επειδή η θυγατρική δεν βρισκόταν σε «επικείμενη» ή «άμεση οικονομική δυσπραγία». Εφετείο των ΗΠΑ τον Απρίλιο απέρριψε την πρώτη απόπειρα πτώχευσης για τον ίδιο λόγο.

Η απόφαση θέτει σε κίνδυνο τον προτεινόμενο διακανονισμό 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της J&J που θα εμπόδιζε την κατάθεση νέων αγωγών. Η εταιρεία ανέφερε προηγουμένως ότι περισσότεροι από 60.000 ενάγοντες έχουν ήδη δεσμευτεί να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider