Οι επιδόσεις της Eurobank στα stress test - 12η μεταξύ 70 τραπεζών στην απομείωση κεφαλαίου στην 3ετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επιδόσεις της Eurobank στα stress test - 12η μεταξύ 70 τραπεζών στην απομείωση κεφαλαίου στην 3ετία
Eurobank
Τη 12η καλύτερη θέση ανάμεσα σε 70 τράπεζες στην απομείωση κεφαλαίου στην τριετία, σε όρους Δείκτη FL CET1, καταλαμβάνει η Eurobank στα stress tests, όπως τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Eurobank: Αύξηση 18% του δείκτη κεφαλαίων στο βασικό σενάριο

Τη 12η καλύτερη θέση ανάμεσα σε 70 τράπεζες στην απομείωση κεφαλαίου στην τριετία, σε όρους Δείκτη FL CET1, καταλαμβάνει η Eurobank στα stress tests, όπως τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφερόμενη στις επιδόσεις της.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2023, την οποία οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν με άνεση.

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (Eurobank) ανακοίνωσε, εν συνεχεία, ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων 2023 («Άσκηση») η οποία συντονίστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου.

Η Άσκηση δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο ελάχιστο ποσοστό επιτυχίας/αποτυχίας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Άσκησης χρησιμοποιούνται από την ΕΚΤ ως μια σημαντική πηγή πληροφόρησης στο πλαίσιο της Διαδικασίας Εποπτικής Αξιολόγησης και Ελέγχου.

Τα αποτελέσματα της Eurobank, καθώς και η ανθεκτικότητα της στις παραμέτρους του δυσμενούς σεναρίου της Άσκησης είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης Άσκησης του 2021.

Τα παρακάτω μεγέθη συνοψίζουν τα αποτελέσματα της Eurobank υπό το Βασικό και υπό το Δυσμενές σενάριο της Άσκησης. Η αφετηρία της Άσκησης είναι η οικονομική και κεφαλαιακή θέση του Ομίλου στις 31/12/20221. Ο χρονικός ορίζοντας της Άσκησης καλύπτει την περίοδο μέχρι το τέλος του 2025.

Υπό το Βασικό σενάριο, ο Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Fully Loaded CET1 αυξάνεται κατά 360 μ.β. κατά τη διάρκεια των τριών ετών, φτάνοντας στο επίπεδο του 18% στο τέλος του 2025.

Υπό το Δυσμενές σενάριο, ο Δείκτης Fully Loaded CET1 μειώνεται κατά 220 μ.β. στο τέλος του 2025 και διαμορφώνεται σε 12,2%.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, η Eurobank κατατάσσεται δωδέκατη ανάμεσα σε 70 τράπεζες, σε όρους μείωσης του Δείκτη FL CET1 στο τρίτο έτος του χρονικού ορίζοντα της Άσκησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με άνεση πέρασαν τα stress test οι ελληνικές τράπεζες - Αξιοσημείωτες αντοχές ακόμη και στο δυσμενές σενάριο

Ψάλτης για stress test: Καταδεικνύουν τον επιτυχημένο μετασχηματισμό της Alpha Bank

Τράπεζα Πειραιώς για stress test: Σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το 2021 και το 2018

gazzetta
gazzetta reader insider insider