Η H&M μηνύει την Shein: «Μας κλέβουν τα σχέδια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η H&M μηνύει την Shein: «Μας κλέβουν τα σχέδια»
Περισσότερες από 12 αγωγές εναντίον της Shein υποβλήθηκαν μόνο φέτος στις ΗΠΑ περί παραβιάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ελβετική H&M και την κινεζική Shein, με την πρώτη να μηνύει τη δεύτερη για «παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ».

Η H&M με έδρα τη Στοκχόλμη ζήτησε αποζημίωση και την καλεί να σταματήσει η Shein να παραβιάζει τα εμπορικά της σήματα, ενώ εκπρόσωπος του κολοσσού της Σουηδίας, επιβεβαίωσε στο Bloomberg πως «σε πολλές περιπτώσεις αντέγραψε τα σχέδιά μας».

Λεπτομέρειες της κατάθεσης, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών δεκάδων αντικειμένων από μαγιό έως πουλόβερ που η H&M χαρακτηρίζει ως πειστήρια που αποδεικνύουν ότι η Shein έκλεψε τα σχέδιά της, δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 21 Ιουνίου. Η επόμενη ακρόαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου.

Οι πωλήσεις της Shein το 2021 ήταν πολύ λιγότερες από αυτές της H&M, αλλά το δυναμικό comeback της, που τροφοδοτείται από τις συνεχείς κυκλοφορίες νέων προϊόντων και το ισχυρό μάρκετινγκ στα social media, τράβηξε την προσοχή των δυτικών αγορών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Περισσότερες από 12 αγωγές εναντίον της Shein περί παραβιάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας υποβλήθηκαν μόνο φέτος επί αμερικανικού εδάφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη νέα ταινία «Oppenheimer» οι πρωταγωνιστές είναι τα vintage ρολόγια της Hamilton

Τι σηματοδοτεί το deal Στέγγου (Τεχνική Ολυμπιακή) και Π. Βαρδινογιάννη στο real estate

Adecco: Αυτές είναι οι κορυφαίες ειδικότητες του αύριο στην αγορά εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider