Ημιαγωγοί: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα για την ASML - 38 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημιαγωγοί: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα για την ASML - 38 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανημάτων για την παραγωγή ημιαγωγών στον κόσμο.

Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψε η ολλανική ASML για το β' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανημάτων για την παραγωγή ημιαγωγών στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 1,9 δισ. ευρώ ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1,82 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 6,9 δισ. ευρώ ενώ οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 6,74 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε ανοδικά τους στόχους της για το σύνολο του 2023, αναμένοντας πλέον αύξηση των πωλήσεων κατά 30% σε ετήσια βάση και έσοδα από 6,5 έως 7 δισ. ευρώ, από αύξηση εσόδων 25% στο προηγούμενο guidance. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 6,51 δισ. ευρώ.

Στα 38 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο

«Οι πελάτες μας σε διάφορα τμήματα της αγοράς είναι επί του παρόντος πιο επιφυλακτικοί λόγω των συνεχιζόμενων μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων και, ως εκ τούτου, αναμένουν μια μεταγενέστερη ανάκαμψη των αγορών τους.

Ωστόσο, το ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών μας, ύψους περίπου 38 δισεκατομμυρίων ευρώ, μας παρέχει μια καλή βάση για να περιηγηθούμε σε αυτές τις βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες» δήλωσε ο CEO της ASML, Πίτερ Ουένινγκ.

Υπενθυμίζεται πως η ASML έχει επίσης επηρεαστεί από την προσπάθεια των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές τεχνολογίας αιχμής στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της.

Η πίεση από την κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden ώθησε την ολλανδική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα να ανακοινώσει τα σχέδιά της να απαγορεύσει στην ASML να στέλνει στην Κίνα χωρίς άδεια ορισμένες λεγόμενες μηχανές λιθογραφίας βαθιάς υπεριώδους βύθισης, τα δεύτερα πιο ικανά μηχανήματά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider