Υψηλή ζήτηση για το ομόλογο της Πειραιώς - Αντλεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 7,25%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλή ζήτηση για το ομόλογο της Πειραιώς - Αντλεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 7,25%
Τράπεζα Πειραιώς
Στο 7,375% είναι η αρχική καθοδήγηση για το νέο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω του οποίου η τράπεζα στοχεύει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση 14:30

Η υψηλή ζήτηση για το ομόλογο της Πειραιώς φαίρνει και περαιτέρω αποκλιμάκωση στο επιτόκιο αλλά και μεγαλύτερο ποσό άντλησης έναντι του αρχικού στόχου. Συγκεκριμένα οι προσφορές φαίνεται να ξεπέρασαν τα 900 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο από το 7,375% που ήταν η αρχική καθοδήγηση υποχώρησε προς το 7,25%.

Συνεπώς, ενώ η τράπεζα στόχευε αρχικώς στην άντληση 400 εκατ. ευρώ, κίνηθηκε προς τα 500 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο είναι 5NC4, δηλαδή πεντετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα τέσσερα έτη. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή κίνηση της τράπεζες επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα έγραφε το insider.gr πριν από λίγες ημέρες.

Την έκδοση είχαν αναλάβει να τρέξουν οι Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, JP Morgan και UBS.

Τα κεφάλαια που θα σηκώσει η τράπεζα από τις αργοές κινηθούν αποκλειστικά προς τη γραμμή ενίσχυσης των περιθωρίων των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL), ενώ το ομόλογο απευθύνεται σε ξένους θεσμικούς.

Η νέα ομολογιακή έκδοση της τράπεζας αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «B1» από τη Moody's και «B+» από τη S&P.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων βασικών χρηματοοικονομικών στόχων της για το 2023, η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει πλέον σε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 12% σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση για 10%, με τον δείκτη κόστους προς βασικά έσοδα να υποχωρεί κάτω του 40% και τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων να διαμορφώνεται σε περίπου 5%. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε επίπεδο άνω του 17,3%, και καθαρή πιστωτική επέκταση κατά 1,6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider