Meta: Η εφαρμογή Threads δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ «προς το παρόν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Η εφαρμογή Threads δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ «προς το παρόν»
Οι αυστηρότερες απαιτήσεις σχετικά με το απόρρητο και την προστασία δεδομένων εμποδίζουν τη Meta να λανσάρει το Threads επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η εφαρμογή Threads της Meta που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη ως «αντίπαλον δέος» του Twitter δεν θα προσφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των ρυθμιστικών ανησυχιών που διατρέχουν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την ομάδα του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Meta περιμένει περισσότερες οδηγίες σχετικά με τους νέους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες χρησιμοποιούν την ισχύ τους στην αγορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά επί του παρόντος τους κανονισμούς με εταιρείες και αναμένεται να δώσει περισσότερες οδηγίες τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, το πρωί της Πέμπτης, όπου δεν περιβάλλονται πλήρως από τον GDPR ή τους κανόνες απορρήτου και την προστασία δεδομένων της ΕΕ.

Το app θα λειτουργεί στο πρότυπο των «τιτιβισμάτων» καθώς με αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο και μπορούν να γίνουν like, να σχολιαστούν και να κοινοποιηθούν, σύμφωνα με screenshots που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας. Μάλιστα, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν follow τους λογαριασμούς που ήδη ακολουθούν στο Instagram και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη.

Οι υφιστάμενοι αντίπαλοι του Twitter, όπως τα Mastodon και Bluesky, είναι πιο εκκολαπτόμενοι και δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει τα δίκτυά τους ώστε να προσφέρουν στο κοινό βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Το Threads περιγράφεται ως πλατφόρμα «όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα γίνει αύριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Διχογνωμία για την παύση του Ιουνίου - Νέες αυξήσεις αλλά με βραδύτερο ρυθμό, δείχνουν τα πρακτικά

Κόλπος Ομάν: Βίντεο ντοκουμέντο από την ιρανική επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο

Στις 27 Ιουλίου η ΓΣ της Alpha Bank - H ατζέντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider