Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ισχυρά κέρδη για τη μετοχή - Δημοσίευμα για οριστική εξαγορά από το Κατάρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ισχυρά κέρδη για τη μετοχή - Δημοσίευμα για οριστική εξαγορά από το Κατάρ
H καταριανή εφημερίδα Al-Watan ανέφερε πως ο αλ-Θάνι αναμένεται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης της ομάδας της Premier League.

Τελευταία ενημέρωση: 15:01

Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταγράφει ισχυρά κέρδη προσυνεδριακά στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την Τρίτη, μετά από δημοσίευμα για το ότι ο Καταριανός σεΐχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι έχει «κλειδώσει» την εξαγορά του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Όπως μετέδωσε το CNBC, η καταριανή εφημερίδα Al-Watan ανέφερε πως ο αλ-Θάνι αναμένεται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης της ομάδας της Premier League. Σημειώνεται πως ο αλ-Θάνι είναι συνιδιοκτήτης της εφημερίδας.

Εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Η μετοχή της Γιουνάιτεντ ενισχύεται 14% πριν από το άνοιγμα της Wall Street, στις 15:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), έχοντας φτάσει νωρίτερα να ενισχύεται 16%.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο πετροχημικών Τζιμ Ράτκλιφ να βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την αγορά του συλλόγου.

Ο σεΐχης Τζασίμ στις 7 Ιουνίου φέρεται να υπέβαλε βελτιωμένη πέμπτη και τελική προσφορά ύψους περίπου 6,3 δισ. δολαρίων για τον πλήρη έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράτκλιφ, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι ήθελε να αγοράσει περίπου το 60% του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Γκλέιζερ, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας σε μια δήλωση στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα αρχίσει να διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις» για τον σύλλογο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά Activision: Η αμερικανική αρχή ανταγωνισμού ζητά την αναστολή του deal με τη Microsoft

Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider μειώνει τα κόστη και τις δαπάνες κατά 269 εκατ.  δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider