Πολυπολιτισμική κλινική HOSPITALity – Το τελευταίο εγχείρημα του Κώστα Γεωργιάδη

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολυπολιτισμική κλινική HOSPITALity – Το τελευταίο εγχείρημα του Κώστα Γεωργιάδη
Πρόκειται για μία ιδέα του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος ασκούσε παράλληλα δημοσιογραφική δραστηριότητα και έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2023, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ προχώρησε την τελευταία 10ετία η οικογένεια Γεωργιάδη, για το δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών που διαθέτει στο Κέντρο της Αθήνας: την «Ευαγγελίστρια» και το «Θεραπευτήριο Αθηνών» στην Κυψέλη και το νέο της «παιδί», την «HOSPITALity» στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών.

Τα 5 εκατ. εξ αυτών αφορούν στο νέο εγχείρημα (HOSPITALity), μια γενική κλινική με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, η οποία στεγάζεται στις πρώην εγκαταστάσεις της Ευρωκλινικής Παίδων. Η εξαγορά έγινε πριν από 6 μήνες και η επένδυση υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από ίδια κεφάλαια και δανεισμό. Η Κλινική άνοιξε τις πόρτες της στο τέλος του 2022, με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες όχι μόνο των Ελλήνων του Κέντρου αλλά και των πολυπληθών ξένων κοινοτήτων που συγκεντρώνονται στην περιοχή και δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας.

Πρόκειται για μία ιδέα του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος ασκούσε παράλληλα δημοσιογραφική δραστηριότητα και έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2023, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Το τελευταίο μεγάλο εγχείρημα

Η HOSPITALity είναι μια κλινική που συνεργάζεται με όλες τις κοινότητες της πόλης. Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ενημερώνουν τον κάθε ασθενή για την υγεία του στη δική του γλώσσα και είναι δίπλα του για τον βοηθήσουν να διασχίσει τη δαιδαλώδη διαδρομή των διατυπώσεων, η οποία συχνά είναι «άβατη» για τους ξένους.

Αυτό ακριβώς ήταν που άφησε ως παρακαταθήκη ο ιδρυτής της κλινικής, Κώστας Γεωργιάδης, βάζοντας τα θεμέλια για το τελευταίο μεγάλο εγχείρημα της ζωής του: «Πρόσβαση στην υγεία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και χρώματα, μα με όλης της γης τα αρώματα!».

Όλες οι επιγραφές στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της κλινικής είναι δίγλωσσες (ελληνικά και αγγλικά), στο προσωπικό εκπροσωπούνται διάφορες από τις κοινότητες της περιοχής και το ενημερωτικό της υλικό είναι, επίσης, δίγλωσσο. Ειδικά όσον αφορά στους εργαζομένους, το 40% αυτών προέρχονται από χώρες όπως η Νιγηρία, το Πακιστάν, το Σουδάν κ.ά.

Πλήρης ιατρική κάλυψη

Η HOSPITALity προσφέρει ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών, πρόληψη, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία, χειρουργεία, αξιοποιώντας και τις συνέργειες που προκύπτουν από τη συνεργασία της με τις άλλες δύο κλινικές του δικτύου. Οι υπηρεσίες παρέχονται σε ασφαλισμένους αλλά και σε ανασφάλιστους, σε κόστος ΕΟΠΥΥ, μόνο με το ύψος της συμμετοχής που θα είχε ο ασθενής αν ήταν ασφαλισμένος.

Η ιστορία του δικτύου

Η κλινική «Ευαγγελίστρια» λειτουργεί από το 1978 ως Παθολογική Κλινική με ειδίκευση στα χρόνια, βαριά περιστατικά. Ιδρύθηκε το 1953, από τον διακεκριμένο χειρουργό Γρηγόρη Γεωργιάδη. Από τότε έως και το 1958 λειτούργησε ως Χειρουργική Κλινική και για τα επόμενα 20 χρόνια (1958-78) ως Γενική Κλινική. Την τελική της μορφή, ως Ειδική Παθολογική Κλινική με ειδίκευση στα χρόνια, βαριά περιστατικά (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρτηριοσκληρυντικές εγκεφαλοπάθειες, παθήσεις που σχετίζονται με άνοια, Alzheimer, νόσο Parkinson κ.ά.), την πήρε το 1978.

Τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση πλέον του Κώστα Γεωργιάδη, η κλινική «Ευαγγελίστρια» απέκτησε τις δυο νέες κλινικές: το «Θεραπευτήριο Αθηνών» (στη θέση της κλινικής «Θεραπευτήριο Κυψέλης» που είχε αναστείλει τη λειτουργία της), το οποίο «γεννήθηκε» το 2016 και ήταν η πρώτη κλινική που άνοιξε στην Αθήνα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων και την «Hospitality».

Το δίκτυο, του οποίου τη γενική διεύθυνση έχει αναλάβει η σύζυγος του Κώστα Γεωργιάδη, Βανέσα Δεληχρήστου, απασχολεί συνολικά 300 εργαζομένους και έχει συνολική δυναμικότητα περί τις 250 κλίνες. Ο κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ για το «Θεραπευτήριο Αθηνών», 2 εκατ. ευρώ για την «Ευαγγελίστρια», ενώ εκτιμάται ότι η «Hospitality» θα κλείσει τον πρώτο χρόνο λειτουργία της με τζίρο περί τα 2 εκατ. ευρώ και την προοπτική -βάσει δυναμικότητας- να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του δικτύου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και σε ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, αυτή τη φορά εκτός των ορίων του Κέντρου της Αθήνας, αλλά εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Θα εκσυγχρονίσουμε το ΕΚΑΒ - Κεντρική προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ

Παπαστράτος, ΙΟΝ και Aegean Airlines οι πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2023

Παραίτηση Κωνσταντινίδη από τη REDS

gazzetta
gazzetta reader insider insider