Ryanair: Κέρδη - ρεκόρ στο σύνολο του έτους, ισχυρή η ζήτηση το καλοκαίρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Κέρδη - ρεκόρ στο σύνολο του έτους, ισχυρή η ζήτηση το καλοκαίρι
Κέρδη 1,43 δισ. ευρώ εμφάνισε η Ryanair για το έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο.

Κέρδη 1,43 δισ. ευρώ εμφάνισε η Ryanair για το έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, καταγράφοντας σχεδόν ρεκόρ, ενώ δήλωσε επιφυλακτικά αισιόδοξη ότι τα κέρδη θα ενισχυθούν τους επόμενους 12 μήνες και πως η ζήτηση το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, αναμένει ότι η χωρητικότητα μικρών αποστάσεων το καλοκαίρι στην Ευρώπη θα διατηρηθεί κάτω από τα επίπεδα προ COVID-19.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξυπηρέτησε 168,6 εκατ. επιβάτες, αριθμός ρεκόρ στο σύνολο της ετήσιας χρήσης έως τις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ των 149 εκατ. που είχε επιτευχθεί πριν από την πανδημία και επανέλαβε ότι ελπίζει να αυξήσει την κίνηση στα 185 εκατ. αυτό το οικονομικό έτος.

Ωστόσο, είπε ότι οι πρόσφατες καθυστερήσεις παράδοσης της Boeing ενδέχεται να ωθήσουν μέρος αυτής της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο με χαμηλότερες αποδόσεις και μπορεί να μειώσουν ελαφρώς τον στόχο.

Τον Ιανουάριο η Ryanair αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη μετά από φόρους σε 1,325 δισ. με 1,425 δισ. ευρώ, μετά από υψηλότερη από την αναμενόμενη κίνηση και τους ναύλους των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider