Walmart: Κέρδη και έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις, με ενίσχυση από τις αγορές τροφίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walmart: Κέρδη και έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις, με ενίσχυση από τις αγορές τροφίμων
Αντιστάθμισαν την αδυναμία των πωλήσεων σε ρουχισμό και ηλεκτρονικά είδη.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Walmart, με τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ να καταγράφει άνοδο πωλήσεων στα τρόφιμα που αντιστάθμισαν την αδυναμία των πωλήσεων σε ρουχισμό και ηλεκτρονικά είδη.

Σύμφωνα με την Walmart, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,67 δισ. δολάρια 2,05 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,47 δολάρια έναντι 1,32 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 152,30 δισ. δολάρια έναντι 141,75 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 148,76 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες (same store sales) αυξήθηκαν κατά 7,4%, εκτός των καυσίμων.

Οι online πωλήσεις παρουσίασαν ετήσια κάμψη 27%.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει ετήσια αύξηση 3,5%. Για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή εκτιμά πως θα διαμορφωθούν μεταξύ των 6,1 και των 6,2 δολαρίων έναντι κερδών μεταξύ των 5,9 και των 6,05 δολαρίων ανά μετοχή στο προηγούμενο guidance.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Walmart ανεβαίνει 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αισιόδοξη η EasyJet για το καλοκαίρι, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης - Προσθέτει περισσότερες πτήσεις

Bitcoin: Η αμερικανική Bit Digital επεκτείνεται στην Ισλανδία, υπό τον «φόβο» των φόρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider