Johnson & Johnson: Στα 40 δισ. δολάρια η αποτίμηση του κλάδου υγείας, λίγο πριν την IPO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Στα 40 δισ. δολάρια η αποτίμηση του κλάδου υγείας, λίγο πριν την IPO
Η J&J εξακολουθεί να αντιμετωπίζει χιλιάδες καταγγελίες ότι η βρεφική της πούδρα και άλλα προϊόντα ταλκ προκαλούν καρκίνο.

Aποτίμηση-μαμούθ κατακτά η επιχείρηση καταναλωτικής υγείας της Johnson & Johnson που φτάνει στα 40 δισ. δολάρια, πριν από την IPO της αργότερα φέτος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το προσεχές υγειονομικό spinoff της J&J, Kenvue, στοχεύει να αντλήσει 3,5 δισ. δολάρια ή ακόμα περισσότερα, σύμφωνα με πηγές της WSJ.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι «η πώληση των μετοχών θα είναι μακράν η μεγαλύτερη σε αυτή που μέχρι στιγμής ήταν μια ήσυχη χρονιά για τις IPOs».

Η Kenvue σχεδιάζει να ξεκινήσει τις συναντήσεις με υποψήφιους επενδυτές ήδη από τη Δευτέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα, η εκπρόσωπος της J&J, Tesia Williams είπε στο CNBC, «Δυστυχώς, δεν έχω καμία πληροφορία να δώσω».

Ο γίγαντας των καταναλωτικών προϊόντων έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Kenvue, με σχέδια να περικόψει το υπόλοιπο μερίδιο της αργότερα μέσα στο έτος.

Η μετοχή της Kenvue θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τον τίτλο KVUE.

Η J&J αποκάλυψε το σχέδιό της για απόσχιση της δραστηριότητας της στον καταναλωτικό τομέα υγείας στα τέλη του 2021. Το τμήμα κατασκευάζει τους επίδεσμους Band-Aid, προϊόντα περιποίησης δέρματος με τις μάρκες Neutrogena και Aveeno, αναλγητικό φάρμακο Tylenol και την βρεφική πούδρα της J&J.

Η J&J εξακολουθεί να αντιμετωπίζει χιλιάδες καταγγελίες ότι η βρεφική της πούδρα και άλλα προϊόντα ταλκ προκαλούν καρκίνο.

Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έβαλε παύση σχεδόν σε 40.000 αγωγές για ταλκ μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η απόφαση αυτή ήταν μέρος της δεύτερης προσπάθειας της J&J να διευθετήσει απαιτήσεις της διαδικασίας πτώχευσης.

Η προσωρινή αναστολή θα δώσει στην J&J χρόνο να προσπαθήσει να κερδίσει την έγκριση του δικαστηρίου για την προτεινόμενη διευθέτηση 8,9 δισ. δολαρίων με τους ενάγοντες.

Η Kenvue θα αναλάβει τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την υπόθεση του ταλκ που προκύπτουν εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Άνοδος 5,6% των πωλήσεων στο α' τρίμηνο - Αναθεώρηση του guidance

Disney: Ξεκίνησε και το 2ο μπαράζ απολύσεων - Συνολικά θα φτάσουν τις 7.000

ΗΠΑ: Αύξηση πωλήσεων 12,1% για τη Subway, εν μέσω αναζήτησης επενδυτή

gazzetta
gazzetta reader insider insider