Mέστερ (Fed): Πλησιάζει το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mέστερ (Fed): Πλησιάζει το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων
Με τον σωρευτικό αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed να επιβαρύνει την οικονομία, «είμαστε πολύ πιο κοντά στο τέλος του ταξιδιού σύσφιξης παρά στην αρχή».

H Fed πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων υπογράμμισε η Λορέτα Μέστερ, σημειώνοντας όμως ότι ο κύκλος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής πλησιάζει στο τέλος του.

«Η ζήτηση εξακολουθεί να ξεπερνά την προσφορά τόσο στις αγορές προϊόντων όσο και στην αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters η Μέστερ σε ομιλία στο Οχάιο.

«Για να τεθεί ο πληθωρισμός σε μια σταθερή πτωτική τροχιά στο 2%, αναμένω ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να προχωρήσει κάπως περισσότερο σε περιοριστικό έδαφος φέτος, με τα επιτόκια να κινούνται πάνω από 5%» πρόσθεσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι ανισορροπίες της προσφοράς στην οικονομία διορθώνονται και με τον σωρευτικό αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed να επιβαρύνει την οικονομία, «είμαστε πολύ πιο κοντά στο τέλος του ταξιδιού σύσφιξης παρά στην αρχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ συγχαίρει την SpaceX και υπόσχεται νέα δοκιμαστική πτήση του Starship «σε λίγους μήνες»

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 79,39% το ποσοστό στην Attica Group

Ρωσία: Στροφή προς την Κίνα και για το Μπολσόι

gazzetta
gazzetta reader insider insider