Bed Bath & Beyond: Νέες προειδοποιήσεις για χρεοκοπία αν δεν «πετύχει» η ΑΜΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bed Bath & Beyond: Νέες προειδοποιήσεις για χρεοκοπία αν δεν «πετύχει» η ΑΜΚ
Εάν δεν λάβει έσοδα από την προσφορά μετοχών, η εταιρεία προειδοποίησε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Nέες προειδοποιήσεις για χρεοκοπία εκπέμπει η Bed Bath & Beyond εάν η προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω προσφοράς μετοχών 300 εκατ. δολαρίων δεν αποδώσει.

Η ταλαιπωρημένη αλυσίδα λιανικής πώλησης είπε σε μια κατάθεση στην SEC την Πέμπτη ότι οι δανειστές της απομείωσαν τα δάνεια της. Εάν δεν λάβει έσοδα από την προσφορά μετοχών, η εταιρεία προειδοποίησε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα δάνεια που εξασφάλισε πέρυσι απομειώθηκαν. Σύμφωνα με την κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία είπε ότι το ανακυκλούμενο δάνειο 565 εκατ. δολαρίων απομειώθηκε σε 300 εκατ. δολάρια. Ως μέρος της τροποποίησης της αξίας των δανείων της, η Bed Bath & Beyond θα είναι πλέον αναγκασμένη να προβαίνει σε μηνιαίες πληρωμές τόκων.

Οι τελευταίες ενημερώσεις έρχονται αφότου η Bed Bath & Beyond οριστικοποίησε αυτό που τότε πίστευαν ότι ήταν μια εξαγορά μετοχών της Hail Mary τον Φεβρουάριο, η οποία αναμενόταν να εισφέρει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε ίδια κεφάλαια στην εταιρεία. Από αυτή την προσφορά, η Bed Bath & Beyond άντλησε 225 εκατ. δολάρια, τα οποία χρησιμοποίησε για να πληρώσει μερικά από τα χρέη της.

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της Bed Bath βρίσκεται σε απότομη πτώση τους τελευταίους μήνες, επιβαρύνοντας τις προσπάθειές της για συγκέντρωση κεφαλαίων. Την Πέμπτη η μετοχή της υποχωρεί 6% στα 75 σεντς ανά μετοχή.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, με καθαρές πωλήσεις περίπου 1,2 δισ. δολαρίων και συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων να μειώνονται μεταξύ 40% και 50%. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι αρνητικές λειτουργικές ζημίες συνεχίστηκαν, αν και σημείωσε ότι δεν έχει εξαντλήσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές της.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 2,05 δισ. δολαρίων για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Disney ξεκίνησε τις απολύσεις: 300 κεφάλια «έπεσαν» στο streaming της Κίνας

Η Ford «έκλεισε» επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων στην Ινδονησία για εργοστάσιο νικελίου

Κικίλιας: Ο ΕΟΤ ξεκινάει το επόμενο διάστημα στοχευμένη προώθηση του «Shopping in Greece»

gazzetta
gazzetta reader insider insider