Εκατοντάδες απολύσεις στη Walmart

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκατοντάδες απολύσεις στη Walmart
Walmart
Η εταιρεία αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να κυμαίνονται από 5,90 δολ. έως 6,05 δολ. όταν πέρυσι είχε 6,29 δολ.

Η Walmart απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους σε εγκαταστάσεις του τομέα του ηλεκτρονικού της εμπορίου σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, καθώς προετοιμάζεται για ένα δύσκολο 2023.

Ειδικότερα, η Walmart συρρικνώνει το εργατικό της δυναμικό καθώς πολλλές επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου αναμένουν σχεδόν σταθερές ή φθίνουσες πωλήσεις. Ο ανταγωνιστής της Walmart στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η Amazon ανακοίνωσε 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας τη Δευτέρα, μετά από 18.000 απολύσεις τον Ιανουάριο.

Ένας εκπρόσωπος της Walmart επιβεβαίωσε ότι περικόπτει θέσεις εργασίας ενώ η εταιρία δήλωσε πως απολύει «για να προετοιμαστεί καλύτερα για τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών». «Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε επιπόλαια και συνεργαζόμαστε στενά με τους επηρεαζόμενους συνεργάτες μας για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν ποιες επιλογές μπορεί να είναι διαθέσιμες σε άλλες τοποθεσίες της Walmart», ανέφερε η δήλωση.

Η Walmart αναμένει βραδύτερη ανάπτυξη πωλήσεων και χαμηλότερα κέρδη το τρέχον οικονομικό έτος. Η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα αυξηθούν μεταξύ 2% και 2,5% σε σχέση με το +6,6% την προηγούμενη χρονιά. Η εταιρεία αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να κυμαίνονται από 5,90 δολ. έως 6,05 δολ. όταν πέρυσι είχε 6,29 δολ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Κίνδυνος να φύγει εκτός ελέγχου η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ - Τα 3 λάθη που απειλούν όλη την οικονομία

Austriacard: «Άλμα» σχεδόν 77% στον τζίρο το 2022 - Στα 314,7 εκατ. ευρώ

Moody’s: Αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου «Ba3» του Δήμου Αθηναίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider