Moody's: Γιατί οι κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης δεν θα έχουν τη «μοίρα» της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody's: Γιατί οι κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης δεν θα έχουν τη «μοίρα» της Credit Suisse
Η έκθεση, επικεντρώθηκε σε 12 τράπεζες που είναι αρκετά μεγάλες ώστε να θεωρούνται σημαντικές για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Την πεποίθησή της πως οι κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης είναι απίθανο να αντιμετωπίσουν την κρίση που ανάγκασε την Credit Suisse να παραδοθεί στην «αγκαλιά» της UBS, εκφράζει η Moody's.

Κανένα από τα 11 ευρωπαϊκά τραπεζικά μεγαθήρια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Deutsche Bank και την BNP Paribas δεν εμφανίζει τις «αδυναμίες του πιστωτικού προφίλ που οδήγησαν σε απώλεια εμπιστοσύνης επενδυτών και καταθετών» στην Credit Suisse, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, υπογραμμίζει ο οίκος αξιολογήσης.

«Οι τράπεζες που άρχισαν βαθιές και δαπανηρές κινήσεις αναδιάρθρωσης, ολοκλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία», επισημαίνουν οι αναλυτές της Moody's. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές καταθέσεις είναι πιθανώς πιο σταθερές από ό,τι στις ΗΠΑ.

Οι μεγάλες τράπεζες τείνουν επίσης να επωφελούνται από τις ασφαλισμένες λιανικές καταθέσεις και τα μικρότερο μερίδιο κεφαλαίων, τα οποία είναι «ευαίσθητα στην εμπιστοσύνη» από μεγάλες εταιρείες εταιρείες ή πλούσιους ιδιώτες, προστίθεται χαρακτηριστικά.

«Αυτό θα βοηθήσει αυτές τις τράπεζες να προστατεύσουν πολύ καλύτερα τις βάσεις χρηματοδότησής τους σε περιόδους πίεσεις και ευαλωτότητας στις κεφαλαιαγορές, υποστηρίζοντας έτσι τη σταθερότητα των ισολογισμών ρευστότητας αυτών των τραπεζών», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

First Republic Bank: Φουντώνουν οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωσή της

Τα τρίδυμα γιοτ της Sinot μετατρέπουν τον ωκεανό σε μυκονιάτικο beach bar

«Μαύρη» πρόβλεψη του CEO της Man Group: Θα καταρρεύσουν και άλλες τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider