UBS: Αγοράζει μη διασφαλισμένα ομόλογα, στο πλαίσιο «συνετής αξιολόγησης των πρόσφατων εξελίξεων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Αγοράζει μη διασφαλισμένα ομόλογα, στο πλαίσιο «συνετής αξιολόγησης των πρόσφατων εξελίξεων»
Η UBS θέλει να επαναγοράσει μη διασφαλισμένα, αποτιμημένα σε ευρώ, ομόλογα, που θα κουρευτούν σε περίπτωση bail in, λήξως τον Μάρτιο του 2028 και τον Μάρτιο του 2032, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η UBS προτίθεται να επαναγοράσει μη διασφαλισμένα, αποτιμημένα σε ευρώ, ομόλογα, που θα κουρευτούν σε περίπτωση bail in, λήξως τον Μάρτιο του 2028 και τον Μάρτιο του 2032, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η εκδότρια προσφέρεται να αγοράσει τους τίτλους στην αντίστοιχη τιμή επαναγοράς τους υπό το πρίσμα έκακτων εταιρικών κινήσεων που ανακοινώθηκαν στις 19 Μαρτίου, λίγο μετά την ημερομηνία έκδοσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας. «Η εκδότρια αποφάσισε να προχωρήσει στην άσκηση αυτή ως αποτέλεσμα συνετής αξιολόγησης των πρόσφατων εξελίξεων και της μακρόπνοης δέσμευσής της προς όσους έχουν επενδύσει στο χρέος της».

Συγκεκριμένα η UBS καλεί τους κατόχους τίτλων αξίας 1,5 δισ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου 4,625% και ωρίμασης τον Μάρτιο του 2028 και τους κατόχους τίτλων αξίας 1,25 δισ. ευρώ, επιτοκίου 4,75% και ωρίμασης τον Μάρτιο του 2032 -και οι δύο τίτλοι εκδόθηκαν στις 17 Μαρτίου του 2023- να προσφέρουν τους τίτλους τους έναντι ρευστότητας.

Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ στις 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider