Συνεχίζει να επεκτείνεται η Κρητικός – Επτά νέα καταστήματα από τις αρχές του 2023

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει να επεκτείνεται η Κρητικός – Επτά νέα καταστήματα από τις αρχές του 2023
Συνεχίζει και τη φετινή χρονιά την αναπτυξιακή στρατηγική της η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Σε ποιες περιοχές άνοιξαν νέα καταστήματα.

Ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική αποκτούν τα σχέδια της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός για διαρκή επέκταση του δικτύου της, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να παραμένει πιστή στην αναπτυξιακή της στρατηγική. Στρατηγική η οποία συμπυκνώνεται στην ενίσχυση της παρουσίας της σε κάθε γειτονιά της χώρας και την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Από τις αρχές του 2023 η αλυσίδα έχει ανοίξει επτά νέα καταστήματα σε όλη τη χώρα, δίδοντας συνέχεια στις φιλόδοξες προσπάθειες για επέκταση του δικτύου της που κατέβαλε ήδη από την περασμένη χρονιά. Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός έχει εγκαινιάσει πέντε νέα καταστήματα στην επαρχία και δύο καταστήματα εντός Αττικής.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη -16 Μαρτίου- έγιναν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στη Θήβα, στην οδό Επαμεινώνδα 93, ενώ λίγο πριν τα τέλη Φεβρουαρίου άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα στην Αμαλιάδα στην οδό Αγίου Τρύφωνος 7.

Είχε προηγηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων στον Καβρό Αποκορώνου στα Χανιά και στην Αγιά της Λάρισας, ενώ τον Ιανουάριο η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός εγκαινίασε νέα καταστήματα στο Γυμνό στην Εύβοια, καθώς και στην Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή (Αγίου Ιωάννου 65) και το Λαγονήσι (στο 37,5 χλμ Αθηνών – Σουνίου).

Τα νέα καταστήματα της αλυσίδας διαθέτουν τμήματα τυριών-αλλαντικών, μαναβικής, παντοπωλείου, κάβας, έτοιμων γευμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας και προϊόντων οικιακής χρήσης.

Η επέκταση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ήταν δυναμική και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς άνοιξε συνολικά τέσσερα νέα καταστήματα, ενώ τους μήνες του καλοκαιριού η Κρητικός εγκαινίασε περισσότερα από δέκα νέα καταστήματα εντός και εκτός Αθηνών.

Ήταν τον Απρίλιο του 2022, όταν η Κρητικός εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματά της στον Ωρωπό, επί της 4ης Ε. Ο. Σκάλας Ωρωπού Χαλκουτσίου, Νέα Παλάτια. Το εν λόγω κατάστημα αναπτύσσεται σε έναν χώρο 2.150 τ.μ., διαθέτει πέντε ταμεία και 80 θέσεις στάθμευσης, χώρο φρουταγοράς με μεγάλη ποικιλία σε είδη μαναβικής, τμήματα κρεοπωλείου, τυριών και αλλαντικών, παντοπωλείου, κάβας, απορρυπαντικών, καλλυντικών και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και αυθεντικά τοπικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί επίσης κατάστημα Jumbo ως επίσημος συνεργάτης με μεγάλη ποικιλία σε εποχικά είδη, παιχνίδια, οργάνωση και διακόσμηση σπιτιού, είδη Pet και είδη κήπου.

Και μπορεί η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της να είναι ταχύτατη, ωστόσο η Κρητικός παραμένει πάντοτε πιστή στη φιλική εξυπηρέτηση ενός μικρού παντοπωλείου, το οποίο έχει στόχο να στηρίζει επί καθημερινής βάσης την τοπική αγορά, τους τοπικούς προμηθευτές, τους πελάτες και τους εργαζόμενους.

Οι δύο εξαγορές

Το 2022 και μέσα σε διάστημα μικρότερο των 40 ημερών, η αλυσίδα προχώρησε σε δύο εξαγορές, καθώς η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο μέτωπο της οικονομίας αναγκάζει σε ανασύνταξη δυνάμεων τον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Ήταν στις αρχές Οκτωβρίου όταν ανακοίνωσε την εξαγορά της κρητικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης, αποκτώντας 17 καταστήματα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο και ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην Κρήτη.

Μόλις 36 ημέρες νωρίτερα, στα τέλη Αυγούστου η Κρητικός ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τον όμιλο σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη και εντάσσοντας στο δυναμικό της, τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου, αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

Η ιστορία της αλυσίδας Κρητικός ξεκίνησε το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της περιοχής για τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται ο «χορός» των deals στα σούπερ μάρκετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider