Η Κίνα φέρνει το δικό της ChatGPT - Έρχεται το Ernie bot της Baidu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα φέρνει το δικό της ChatGPT - Έρχεται το Ernie bot της Baidu
H απάντητη της Κίνας στο ChatGPT έρχεται και λέγεται... Ernie Bot.

To δικό του... ChatGPT ετοιμάζει να θέσει σε κυκλοφορία τον επόμενο μήνα ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu και το όνομα αυτού... Ernie bot.

Το ChatGPT δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στην Κίνα, παρά το υψηλό τοπικό ενδιαφέρον και πολλές κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Baidu, έχουν ανακοινώσει ότι αναπτύσσουν παρόμοια τεχνολογία. «Θα ενσωματώσουμε το Ernie bot στην αναζήτηση πρώτα και θα το ανοίξουμε στο κοινό τον Μάρτιο», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Baidu, Ρόμπιν Λι.

Η εταιρεία εργάζεται σε «μια επαναστατική έκδοση της αναζήτησης Baidu που βασίζεται στο Ernie bot που ενσωματώνει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στον αλγόριθμο αναζήτησής μας καθώς και στη δημιουργία περιεχομένου, ενώ θέλουμε να προσθέτουμε και διαδραστικές λειτουργίες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, δεν είναι σαφές πώς συγκρίνονται οι δυνατότητες του Ernie bot με του ChatGPT. Η Baidu ξεκίνησε το Ernie bot το 2019 και το ανέπτυξε «με πολύ περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια παραμέτρους». Αξίζει να σημειωθεί πως το GPT-3, ο προκάτοχος του ChatGPT, έχει 175 δισεκατομμύρια παραμέτρους.

ChatGPT: «Πολιτικά προκατειλημμένο και προσβλητικό =» ομολογεί η OpenAI

Το ChatGPT υπήρξε «πολιτικά προκατειλημμένο, προσβλητικό» και «γενικότερα απαράδεκτο» σύμφωνα με την OpenAI, η οποία δεσμεύτηκε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του.

Αναλυτικότερα, η OpenAI χαρακτηρίζει έγκυρες τις ανησυχίες που τέθηκαν από πολλούς χρήστες, οι οποίες «έχουν αποκαλύψει πραγματικούς περιορισμούς στα συστήματά μας, που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε». Δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα στο μέλλον, μέσω τροποποιήσεων στο σύστημα.

«Η διαδικασία μοιάζει περισσότερο με την εκπαίδευση ενός σκύλου παρά με συνηθισμένο προγραμματισμό συστημάτων. Ως εκ τούτου, δεν του δίνουμε σαφείς οδηγίες, αλλά γενικές κατευθυντήριες γραμμές που στη συνέχεια διαμορφώνονται από τις αλληλεπιδράσεις που προκύπτουν με τους ανθρώπους» προσθέτουν.

Μεταξύ άλλων, οι κατευθύνσεις που δίδονται στο chatbot αναφέρουν πως θα πρέπει να αποφεύγει να παίρνει θέση σε θέματα που μπορεί να διχάσουν και αντ 'αυτού καλείται να βοηθήσει τους χρήστες με ενημερωτικές ερωτήσεις. Ωστόσο οι κατασκευαστές του πολύκροτου ChatGPT, παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις και ότι θα εργαστούν σκληρότερα για να αλλάξει η συμπεριφορά του συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Το ChatGPT είναι εντυπωσιακό, αλλά...» - Ο προβληματισμός του συνιδρυτή της Apple

Μαρκ Κιούμπαν για ChatGPT: Θα χειροτερέψει την παραπληροφόρηση στο ίντερνετ

Νόμισμα με 2 όψεις το ChatGPT για πληροφόρηση και Δημοκρατία

gazzetta
gazzetta reader insider insider