Το 36,22% της MIG κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς - Υποβάλλει δημόσια πρόταση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 36,22% της MIG κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς - Υποβάλλει δημόσια πρόταση
Η Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της. 

Στο 36,22% ανέρχεται το ποσοστό που κατέχει η Tράπεζα Πειραιώς στη Marfin Investment Group A.E. («ΜΙG»), όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Τρίτης.

«H Πειραιώς Financial Holdings A.E. ανακοινώνει ότι, στις 6 Φεβρουαρίου 2023, η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς («Τράπεζα Πειραιώς») απέκτησε 47.242.062 μετοχές της Marfin Investment Group A.E. («ΜΙG»), με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MIG να ανέλθει σε 340.308.728 μετοχές, ήτοι ποσοστό 36,22% επί του συνόλου των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου, σε εφαρμογή των οριζόμενων από τον Ν.3461/2006, και υπό την αίρεση επισκόπησης και έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της.

«Η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών μας και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων προς όφελος των μετόχων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό μετοχών που απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς, ενισχύοντας το ποσοστό της στη MIG από 31,2% σε 36,22%, αγοράστηκε μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού από την εταιρεία «Ρολοπάκ», η οποία κατείχε ποσοστό στην MIG της τάξεως του 5%. Με την κίνησή της αυτή η Τράπεζα Πειραιώς «εξουδετερώνει» τον κλοιό του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου της Sea Jet στην Attica Group της MIG και επιτρέπει στην τράπεζα Πειραιώς να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για την MIG καθώς και για τη συγχώνευση Attica-ANEK.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια: «Ξυπόλητοι πρίγκηπες» οι Ιταλοί «επενδυτές»

Εθνική Τράπεζα: Συμβάλλει στην ανάδειξη της Ελευσίνας ως πόλο πολιτισμού

Απαρχή μιας νέας εποχής για τον Γενικό Δείκτη (;) - Τι περιμένουνε οι traders το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider