H&M: «Βουτιά» στα κέρδη εν μέσω αναδιάρθωσης και πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H&M: «Βουτιά» στα κέρδη εν μέσω αναδιάρθωσης και πληθωρισμού
Η αποχώρησή της από τη Ρωσία και ο πληθωρισμός οδήγησαν σε «βουτιά» τα κέρδη της H&M, εν μέσω και του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εφήρμοσε.

Μειωμένα κέρδη ανακοίνωσε η H&M για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου του 2022, στη «σκιά» της εξόδου της από τη Ρωσία, αλλά και λόγω δαπανών που σχετίζονται με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που δρομολόγησε και τις υψηλότερες τιμές των ενδυμάτων.

Τα λειτουργικά έσοδα κατέγραψαν «βουτιά» της τάξης του 87% στα 821 δισ. κορώνες (80 εκατ. δολάρια), όπως ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία μόδας.

Η εταιρεία, τον Νοέμβριο, είχε ανακοινώσει σχέδιο μείωσης του προσωπικού, στο πλαίσιο της πολιτικής περιορισμού των δαπανών, με απολύσεις 1.500 εργαζομένων.

Τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις επέστρεψαν σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, σημειώνοντας άνοδο 5%, στη διάρκεια των διακοπών λόγω εορτών.

Η H&M βλέπει την κερδοφορία της να υστερεί, έναντι της ανταγωνίστριάς της, Inditex, ιδιοκτήτριας του Zara.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία απέσυρε συλλογή με τον Τζάστιν Μπίμπερ, καθώς ο διάσημος τραγουδιστής κατήγγειλε ότι το λανσάρισμα έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν και η εταιρεία δήλωσε ότι είχε έγκριση για τα πνευματικά δικαιώματα, αφαίρεσε τη συλλογή από σεβασμό προς τον τραγουδιστή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς κατάργηση των δωρεάν μεταφορικών βαδίζει το ελληνικό e-λιανεμπόριο

Από τι εξαρτώνται οι τιμές των τροφίμων στο ράφι;

gazzetta
gazzetta reader insider insider