ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας για την πώληση της ΑΚΤΩΡ
«Ουδεμία συμφωνία που να αφορά στην πώληση της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. έχει υπογραφεί» σημειώνει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διευκρινήσεις σχετικά με τις αναφορές δημοσιευμάτων για την πώληση της ΑΚΤΩΡ εξέδωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ «στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, εξετάζει διαρκώς επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Η Εταιρεία διευκρινίζει ωστόσο, ότι ουδεμία συμφωνία που να αφορά στην πώληση της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. έχει υπογραφεί.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω».

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται στον απόηχο της ανόδου που κατέγραψε την Πέμπτη η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με κέρδη 3,8% κι ενώ επί της ουσίας το ράλι έχει εκκινήσει από τα 1,75 ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως πολλές φορές έχει αναφέρει το insider.gr, η βελτίωση των μεγεθών, η αποπληρωμή του ακριβού ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ (γλιτώνει ετήσιους τόκους 45 εκατ. ευρώ), το deal στις ΑΠΕ (που έφερε έναν ισχυρότατο σύμμαχο, τη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη), αλλά και οι πληροφορίες ότι έχει στα σκαριά συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της Γηραιάς Ηπείρου, με στόχο τη συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης, λειτουργίας και διαχείρισης υπεράκτιων αιολικών πάρκων, οι μεγάλες μπίζνες στο real estate και μέσω της REDS έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω του deal που έχει «φωτογραφίσει» και αναδείξει το insider.gr και η στήλη backstory το τελευταίο δίμηνο για την πώληση (μέρους ή του συνόλου) του κατασκευαστικού βραχίονα, δηλαδή της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ, με την πλευρά Wade Abams – Δ. Κούτρα να είναι σε επαφές με τον βασικό μέτοχο. Προφανώς, εφόσον κλείσει, είτε με αυτήν την πλευρά (το πρωί η στήλη backstory αναφέρονταν πάλι σε… θέμα χρόνου) είτε με τυχόν άλλον ενδιαφερόμενο της τελευταίας στιγμής, αλλάζουν τα δεδομένα στο γκρουπ αλλά και στον κλάδο συνολικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider