Ο βασιλιάς Κάρολος μήνυσε τον Έλον Μασκ επειδή του χρωστάει χρήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο βασιλιάς Κάρολος μήνυσε τον Έλον Μασκ επειδή του χρωστάει χρήματα
Πηγή: AssociatedPress
Η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Crown Estate, η οποία διαχειρίζεται τα ακίνητα του βασιλιά Καρόλου Γ', μηνύει την Twitter, που ανήκει στον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Έλον Μασκ, για φερόμενη μη καταβολή ενοικίου για την έδρα της στο Λονδίνο.

Αυτό αναφέρει το BBC, το οποίο προσθέτει ότι το φερόμενο χρέος προέρχεται από τα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού στην Air Street, στη βρετανική πρωτεύουσα, κοντά στο Piccadilly Circus. Έχοντας προηγουμένως έρθει σε επαφή με το Twitter σχετικά με την υπόθεση που τους χωρίζει, η βρετανική εταιρεία ακολούθησε τη νομική οδό και έχει προσφύγει τώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η Crown Estate κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας περίπου 17,68 δισεκατομμύρια ευρώ, τα έσοδα του οποίου διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο και η βασιλική οικογένεια λαμβάνει μερίδιο: συγκεκριμένα, ο μονάρχης λαμβάνει το 15% των κερδών από την αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας, ένα επίδομα γνωστό ως Sovereign Grant που δίνεται για τα βασιλικά του καθήκοντα.

Το 2022, το Sovereign Grant ανήλθε σε 99,6 εκατ. δολάρια με βάση τα καθαρά κέρδη του Crown Estate κατά το έτος χρήσης 2019 – 2020, επομένως ο Κάρολος δεν είναι ακριβώς ο «επίσημος» ιδιοκτήτης των γραφείων στο Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Άλμα» 13% στην παραγωγή χρυσού το 2022

Chevron: Αύξηση μερίσματος 6% - Νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών 75 δισ. δολαρίων

Μικρός αστεροειδής θα περάσει αύριο τελείως ξυστά από τη Γη

gazzetta
gazzetta reader insider insider