Amazon: Απολύει πάνω από 18.000 στελέχη - Πολύ πάνω των εκτιμήσεων οι περικοπές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Απολύει πάνω από 18.000 στελέχη - Πολύ πάνω των εκτιμήσεων οι περικοπές
Πάνω από 18.000 εργαζόμενους θα επηρεάσει η περικοπή θέσεων εργασίας στο αμερικανικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 10.000 απολύσεις.

Πάνω από 18.000 εργαζόμενους θα επηρεάσει η περικοπή θέσεων εργασίας στο αμερικανικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων σε μεγαλό τεχνολογικό όμιλο των ΗΠΑ που έχει σημειωθεί εδώ και ένα χρόνο, καθώς η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένη αβεβαιότητα εν μέσω εκτιμήσεων για επικείμενη ύφεση και τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Η είδηση για περικοπή θέσεων εργασίας στον αμερικανικό όμιλο ήταν γνωστή, καθώς ήδη από τον Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί πως θα ακολουθήσουν απολύσεις, με το μεγαλύτερο «πλήγμα» να λαμβάνουν οι «βραχίονες» συσκευών, recruiting και δραστηριοτήτων λιανικής και αφορούν ως επί το πλείστον εταιρικά στελέχη. Αυτό που έγινε γνωστό χθες ήταν ο αριθμός των απολύσεων, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περί τους 10.000 εργαζόμενους, με το νέο μέγεθος να ξεπερνά κατά πολύ τις φήμες.

Το πραγματικό μέγεθος των απολύσεων επιβεβαίωσε χθες αργά το απόγευμα ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άντι Τζάσι, ο οποίος αναγκάσθηκε στο εταιρικό blog να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση, αφού -σύμφωνα με τον ίδιο- εργαζόμενος διέρρευσε την είδηση στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στην Wall Street Journal. «Είθισται να περιμένουμε προτού επικοινωνήσουμε αυτού του είδους τα αποτελέσματα, ούτως ώστε να έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους που πλήττονται άμεσα. Ωστόσο επειδή ένα από τα μέλη της ομάδας μας διέρρευσε την πληροφορίας προς τα έξω, αποφασίσαμε πως ήταν καλύτερο να μοιραστούμε την είδηση νωρίτερα από ό,τι συνήθως, ούτως ώστε να το ακούσετε απευθείας από εμένα» έγραψε στο blog της εταιρείας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Υπενθυμίζεται πως με βάση τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, η Amazon απασχολούσε στο δυναμικό της περί τους 1,54 εκατ. εργαζομένους ανά την υφήλιο στο τρίτο τρίμηνο, με το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να εργάζεται στις αποθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple και Amazon έχασαν 800 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση το 2022. Αλλά σε τι αντιστοιχεί αυτό;

Amazon: Συμφωνία με Κομισιόν – Τι περιλαμβάνουν οι δεσμεύσεις για Buy Box και Prime

gazzetta
gazzetta reader insider insider