Μασκ: Ακόμα ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κι ας έχασε 132 δισ. δολάρια λόγω Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Ακόμα ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κι ας έχασε 132 δισ. δολάρια λόγω Tesla
Η περιουσία του Μασκ ανέρχεται σε 139 δισεκατομμύρια δολάρια και εξακολουθεί να τον καθιστά τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη.

Η κατακρήμνιση των μετοχών της Tesla το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση της Wall Street, έφερε το μεγαλύτερο σερί απωλειών της από το 2018, μια εξέλιξη που δεν στοίχισε ιδιαίτερα στον Έλον Μασκ, Η κατάρρευση της μετοχής της Tesla έχει διαγράψει 132 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή θέση του Έλον Μασκ το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτωνυποχώρησαν 11% στα 109,10 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες για επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις της Wall Street με την κεφαλαιοποίησή της να έχει συρρικνωθεί σε περίπου 345 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερη από αυτή των Walmart, JPMorgan και Nvidia Corp, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι χθεσινές απώλειες έριξαν την Τesla από τις κορυφαίες δέκα εταιρείες του S&P 500 με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, μια διάκριση που κατείχε από όταν μπήκε στον δείκτη τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα νέα για τη μείωση της παραγωγής στη Σαγκάη ήρθαν στον απόηχο της είδησης που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πως η Tesla προσφέρει στους πελάτες της έκπτωση 7.500 δολαρίων για τα οχήματα που θα παραδοθούν πριν το τέλος του έτους. «Το μεγαλύτερο μέρος της αδυναμίας της μετοχής φέτος οφείλεται στις ενδείξεις για μείωση της ζήτησης παγκοσμίως», εκτιμά ο Κρεγκ Ίρβιν, αναλυτής της Roth Capital Partners.

Η μετοχή έχει χάσει το 69% της αξίας της εν μέσω της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ και των σχετικών ανησυχιών των επενδυτών. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει χάσει περίπου 720 δισ. δολάρια φέτος με την κατάρρευση της μετοχής της να αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της πτώσης του S&P 500 το 2022 μετά από τις Amazon, Microsoft και Apple.

Η κατάρρευση της μετοχής της Tesla έχει αφαιρέσει 132 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Έλον Μασκ το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ωστόσο, παρά τη «βουτιά», η περιουσία του Μασκ η οποία ανέρχεται σε 139 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να τον καθιστά τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με βάση τα στοιχεία της 23ης Δεκεμβρίου. Ο μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, είναι κατά 20 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος από τον Μασκ και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Πάντως. οι αναλυτές διατηρούν θετική στάση για τις προοπτικές της εταιρείας του Μασκ μακροπρόθεσμα δίνοντάς της συστάσεις για αγορά μετοχών. «Παρά τις επιδόσεις της μετοχής, η Tesla φαίνεται πως επιταχύνει την καινοτομία της, σε πλήρη αντίθεση με άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που στην καλύτερη έχουν παγώσει τις αναβαθμίσεις των προϊόντων τους», αναφέρει ο Γιώργος Γιαναρίκας, αναλυτής της Canaccord Genuity.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ελλείψεις σε... αεροπλάνα ενώ τα ταξίδια επιστρέφουν δυναμικά

Χρεοκοπία FTX: Οι πελάτες θέλουν να έχουν λόγο στα assets

Πώς ο μεγαλύτερος κερδισμένος του 2022 κατάφερε να προσθέσει $40 δισ. στην περιουσία του

gazzetta
gazzetta reader insider insider