Aegean: Επένδυση 140 εκατ. ευρώ για το πρώτο hangar της Ευρώπης στο ΔΑΑ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aegean: Επένδυση 140 εκατ. ευρώ για το πρώτο hangar της Ευρώπης στο ΔΑΑ
Στη μίσθωση του μεγάλου υπόστεγου της «παλαιάς» Ολυμπιακής Αεροπορίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προχωρά ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, Aegean, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης.

Στη μίσθωση του μεγάλου υπόστεγου της «παλαιάς» Ολυμπιακής Αεροπορίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προχωρά ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, Aegean, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στόχος είναι να δημιουργήσει το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει τόσο την ίδια την αεροπορική όσο και τρίτες.

Ειδικότερα, πρόκειται για το μεγάλο υπόστεγο της τεχνικής βάσης της «παλιάς» Ολυμπιακής Αεροπορίας, έκτασης 73.000 τ.μ., το οποίο έπαψε να λειτουργεί στα τέλη του 2012, όταν ο όμιλος της MIG αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας της Olympic Engineering. Υπενθυμίζεται ότι η MIG εξαγόρασε τον όμιλο της κρατικής Ο.Α. το 2009 και ειδικότερα τις εταιρείες Olympic Air, Olympic Handling και Olympic Engineering.

Στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να δημιουργηθεί στο χώρο τεχνική βάση για την συντήρηση αεροσκαφών αλλά και για την εκπαίδευση του προσωπικού, μέσα από σύγχρονους προσομοιωτές πτήσεων. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε αναμένεται να επενδυθούν περί τα 140 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται τόσο η εκμίσθωση του κτηρίου έως και το 2046, η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων αλλά και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Οι προσπάθειες για την εν λόγω επένδυση ξεκίνησαν το 2022 και ολοκληρώθηκαν χθες μετά και την σχετική συμφωνία που υπέγραψαν οι ενδιαφερόμενα μέρη. Η τεχνική βάση προβλέπεται να εξυπηρετεί τόσο την Aegean, οι ανάγκες της οποίας έχουν διευρυνθεί έπειτα από την προμήθεια των νέων αεροσκαφών όσο και τρίτες εταιρείες. «Μέσα από την επένδυσή μας αυτή δημιουργούμε μια νέα προοπτική εξωστρέφειας, δημιουργούμε πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξουμε την ευρύτερη υποδομή της χώρας» ανέφεραν τα στελέχη του αερομεταφορέα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι στόχος της αεροπορικής είναι η προσέλκυση τρίτων εταιρειών στην τεχνική βάση και η εκπαίδευση 3.000 πιλότων και 10.000 μελών πληρωμάτων τον χρόνο.

Το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης των αερομεταφορών στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει η Aegean θα έχει χωρητικότητα 10 θέσεων αλλά και δυνατότητα βαριάς συντήρησης αεροσκαφών. Αντίστοιχα το κέντρο εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει 6 προσομοιωτές ικανούς να εκπαιδεύσουν το προσωπικό για Airbus, ATR και Boeing αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Βλέψεις να προσφέρει δορυφορικό Internet και στην Ελλάδα

Απογειώνεται η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος και τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider