Intracom: Συζητάει την πώληση της IDE, μετατρέπεται σε 100% επενδυτική εταιρεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intracom: Συζητάει την πώληση της IDE, μετατρέπεται σε 100% επενδυτική εταιρεία
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εισηγήσεις του Δ.Σ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εισηγήσεις του Δ.Σ. της Εταιρείας περί μεταβολής της έδρας της Εταιρείας, εκλογής νέου Δ.Σ. και επαναπροσδιορισμού της Επιτροπής Ελέγχου. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης, σκιαγραφώντας το νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόνισε την αυξανόμενη σημασία που αποκτούν οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην οικονομία θέτοντας τη διαμεσολάβηση μεταξύ κεφαλαίων και επενδύσεων ως τη βασικότερη και πιο επωφελή λειτουργία της κοινωνίας.

Η INTRACOM, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των €500 εκατ., θα ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και θα επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά προτίμηση σε τομείς στους οποίους η εταιρεία έχει συγκεντρώσει εμπειρία, που θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν σημαντικά κέρδη.

Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι πλέον η παρουσία του Ομίλου στον χώρο της παραγωγής δεν είναι η πιο επωφελής λύση. Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της ολιγωρίας της ελληνικής πολιτείας ως προς την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν συζητήσεις για πώληση της IDE, μιας σύγχρονης και πρωτοπόρας αμυντικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή ωστόσο οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε: «Η INTRACOM μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων, που αξιοποιώντας τα κεφάλαιά της για διείσδυση σε νέες αγορές, θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις. Θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τα κατάλληλα εργαλεία. Διαθέτουμε ικανά στελέχη και εμπειρία 45 χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε στους μετόχους μας υψηλές αποδόσεις.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Viva: Το deal και ο χάρτης εξόδου του Καρώνη – «Πολιορκία» για την Intracom Defence - Το Καστέλι και οι αλλαγές - Το Ελληνικό και ο Πύργος της Intrakat

Κόκκαλης - Intracom: Πώς «ξετυλίγεται το κουβάρι» της στρατηγικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider