Η S&P Global αναβάθμισε την Mytilineos σε "BB" - Παραμένει θετικό το outlook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η S&P Global αναβάθμισε την Mytilineos σε "BB" - Παραμένει θετικό το outlook
Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos σε "BB" με θετικό outlook από "ΒΒ-" προχώρησε σήμερα η S&P.

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos σε "BB" με θετικό outlook από "ΒΒ-" προχώρησε σήμερα η S&P Global, τονίζοντας πως η εξαιρετικά ισχυρή κερδοφορία του ομίλου το 2022 αναμένεται να δώσει ώθηση στην εταιρεία για επιδόσεις ρεκόρ στο επόμενο έτος.

Αναλυτικότερα, στην έκθεση του ο οίκος αναφέρει ότι αναμένει πως τα EBITDA της Mytilineos θα κυμανθούν στα 750 - 800 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2022, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «μια αξιοσημείωτη βελτίωση από την προηγούμενη υπόθεσή μας για 500 -550 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2021».

Ακόμα παραπάνω, η S&P εκτιμά ότι τα EBITDA του ομίλου το 2023 θα ανέλθουν σε 900 εκατ. με 1 δισ. ευρώ, «σημειώνοντας άλλο ένα άλμα παρά την επικείμενη ύφεση στην Ευρώπη».

Διελκυστίνδα χρέους - ανάπτυξης

Ειδική αναφορά γίνεται και στην προσπάθεια εξισορρόπησης της ανάπτυξης και του χρέους. «Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το καθαρό χρέος της εταιρείας ήταν 1,4 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 0,4 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Έκτοτε, η Mytilineos έχει επενδύσει 0,5 δισ. ευρώ σε capex, 0,5 δισ. ευρώ σε έργα BOT και περίπου 30 εκατ. ευρώ σε εξαγορές, και τα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν».

«Οι θετικές προοπτικές αντανακλούν μια πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 6-12 μήνες, με την επιφύλαξη της ικανότητας της Mytilineos να ανταποκρίνεται στις βασικές υποθέσεις μας, σημειώνει ο οίκος. Προβλέπουμε EBITDA τουλάχιστον 900 εκατομμυρίων ευρώ το 2023 και το 2024, που μεταφράζεται σε προσαρμοσμένο χρέος προς EBITDA κάτω του 2x» αναφέρεται στην έκθεση του οίκου.

«Κατά την άποψή μας, η προβλεπόμενη ύφεση στην Ευρώπη είναι πιθανό να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις επιδόσεις της εταιρείας, καθώς υπάρχουν ορισμένες αντισταθμίσεις και εξασφαλισμένες συμβάσεις. Η οικονομική ανάκαμψη και τα οφέλη από τις συνεχείς επενδύσεις θα είναι επίσης οι κύριοι μοχλοί της ανοδικής αξιολόγησης κοντά στο 2024» προστίθεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η GE και η MYTILINEOS ανέλαβαν την κατασκευή νέας μονάδας 200MW της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας

Economist: Η Ελλάδα πρώτη ανάμεσα σε 34 χώρες με βάση 5 βασικούς οικονομικούς δείκτες

Υπεγράφη η σύμβαση για το Fly Over στη Θεσσαλονίκη - Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την πόλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider