Δύο ψηφιακές πλατφόρμες από ΕΣΠ για πειραϊκές επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο ψηφιακές πλατφόρμες από ΕΣΠ για πειραϊκές επιχειρήσεις
Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τις προκλήσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος.

Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τις προκλήσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος στην υβριδική Ημερίδα με θέμα «Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο» που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά και η Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Τα τελευταία δυο χρόνια που η ζωή μας άλλαξε σε πολλά επίπεδα, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να οργανωθούν και να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας τους με έναν πιο ψηφιακό προκειμένου να είναι ευέλικτες και να επιβιώσουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Είδαμε λοιπόν στην πράξη, ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε τις νέες τάσεις, τις νέες τεχνολογίες που έχουν αλλάξει ριζικά το εμπόριο και την οικονομία γενικότερα. Όλες πλέον οι επιχειρηματικές αποφάσεις μας θα πρέπει να στηρίζονται στα νέα δεδομένα που έχουν επίκεντρο τον καταναλωτή, να κατανοήσουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες του, τον τρόπο που λειτουργεί. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν την αλλαγή στις τάσεις που επικρατούν στο εμπόριο και να υποστηρίξουν την καλλιέργεια και εφαρμογή της νέας ψηφιακής κουλτούρας.

Στον Εμπορικό Σύλλογο, θέλοντας να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αξιοποίησης των νέων εργαλείων και να συμβάλουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τα μέλη μας και γενικότερα για τις επιχειρήσεις της πόλης μας, ώστε να εξελίξουν τις δυνατότητες και τις δεξιότητές τους, αξιοποιώντας τη γνώση και τις πληροφορίες και να εδραιώσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Σε αυτή την προσπάθεια, στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων, της τεχνολογικής και ψηφιακής ετοιμότητάς τους έχουμε αρωγούς τη Δημοτική Αρχή και την Ελληνική Συνομοσπονδία εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για μια μετάβαση που συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική συνοχή».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Μ. Σφακιανάκη. Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Καρανίκα.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δυο πλατφόρμες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που απευθύνονται στις πειραϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον παλμό της ψηφιακής μετάβασης και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν και συγκεκριμένα:

-Η πλατφόρμα «Εικονική περιήγηση της αγοράς /των επιχειρήσεων του Πειραιά» που παρουσίασε ο κ. Β. Λινάρδος και

-Η «Πλατφόρμα κινητής εφαρμογής για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας» με επικεφαλής τον κ. Θ. Σαριγιώργη.

Επίσης παρουσιάστηκαν:

- Τα «trends» του λιανικού εμπορίου από την Επιστημονική Δ/ντρια κ. Β. Αρανίτου και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Μ. Παναγιωτοπούλου και Δρ. Μανόλη Μανιούδη.

- Τα αποτελέσματα της έρευνας για το καταναλωτικό προφίλ των διερχόμενων καταναλωτών του Πειραιά από την κ. Α. Αμπελακιώτη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά

- Οι βασικές αρχές διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων από τον επίκουρο καθηγητή του ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Π. Χουντάλα.

- Η Μελέτη για τις επιπτώσεις της Πανδημίας Covid-19 στην επιχειρηματική συνέχεια και ανθεκτικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: ο κρίσιμος ρόλος της τεχνολογίας από τον Δρ. Θ. Βουτσινά του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Καρύδης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Τ. Μαρκαριάν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου Π. Πολιτάκης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ Σ. Καφούνης, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΕΕ Ν. Μπόνης, ο Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Χ. Μπλουγούρας, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΕΣΕΕ Κ. Μουζακίτης, ο Δ. Δημητριάδης εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΕΕ Χ. Παπαδόπουλος, Ε. Αποστολάκη, Φ. Μπλιούμη, Ν. Νομικός, Κ. Διμάδης και Μ. Ψαρουδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Skroutz: Αυξημένη κατά 38,84% η μέση τιμή του καλαθιού αγορών κατά τη φετινή Black Friday

Τα Στενά του Βοσπόρου και οι εναλλακτικές διέλευσης μέσω Ελλάδας – Ο αγωγός, το «Sea2Sea», ο σιδηρόδρομος, η Αλεξανδρούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider