Intrakat: Συμμετέχει με Πορτογάλους στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό - «Πράσινο φως» στην ΑΜΚ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Συμμετέχει με Πορτογάλους στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό - «Πράσινο φως» στην ΑΜΚ
Με συμμετοχή 30% στην κοινοπραξία «BRISA – Auto Estradas de Portugal S.A.» - «RUBICINE BIDCO S.A.» θα δώσει το παρών στη «μάχη» του διαγωνισμού για τη νέα 25ετή σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. «ΟΚ» της Γ.Σ. για την ΑΜΚ 100 εκατ. ευρώ.

Με συμμετοχή 30% στην κοινοπραξία «BRISA – Auto Estradas de Portugal S.A.» και «RUBICINE BIDCO S.A.» ο κατασκευαστικός όμιλος INTRAKAT θα δώσει το παρών στη «μάχη» του διαγωνισμού για τη νέα 25ετή σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης για έγκριση της ΑΜΚ ύψους 100 εκατ. ευρώ, ο όμιλος θα συμμετέχει στην κοινοπραξία με τους πορτογάλους, με τους οποίους φέρονταν και παλιότερα να είναι σε επαφή. Αλλωστε, πρόσφατα ο CEO της εισηγμένης, Αλ. ΕΞάρχου, είχε αναφέρει ότι αναμένονταν η ολοκλήρωση των σχετικών επαφών με ένα από τα 8 σχήματα που προχωρούν στη διαγωνιστική διαδικασία.

Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση έδωσε και το «πράσινο φως» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat ύψους 100 εκατ. ευρώ. Η Intrakat θα διαθέσει τα 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και θα διαθέσει τα υπόλοιπα 50 εκατ. στην ανάπτυξή της μέσω εξαγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ «χτυπούν» τα 2 ΣΔΙΤ φραγμάτων 400 εκατ. ευρώ

Σιδηρόδρομος - Πάτρα: «Πιάνει» λιμάνι με «κλειδωμένη» χρηματοδότηση 600 εκατ. ευρώ και σενάρια πρόσθετης υπογειοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider