Απόβλητα: «Κληρώνει» για σύμβαση 98 εκατ. ευρώ στη Δ. Αττική – Η «παρουσία» των Intrakat – Μεσόγειος – WATT

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόβλητα: «Κληρώνει» για σύμβαση 98 εκατ. ευρώ στη Δ. Αττική – Η «παρουσία» των Intrakat – Μεσόγειος – WATT
Στις 5 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προφορών για διαγωνισμό σε εγκαταστάσεις της Δυτικής Αττικής. Το έργο, η προαίρεση και η κοινοπραξία από τα παλιά.

Στις αρχές Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα για τις 5 του μήνα, τέθηκε τελικά η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Παροχή των υπηρεσιών λειτουργίας, συντήρησης και επαύξησης δυναμικότητας των μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής», που είχε αναδείξει τον περασμένο μήνα το insider.gr, με την αποσφράγιση των φακέλων να ορίζεται για τις 9.12.2022.

Πρόκειται για σύμβαση η οποία με τις βασικές εργασίες (54 εκατ. ευρώ) και το δικαίωμα προαίρεσης (41 εκατ. ευρώ) μαζί με ρήτρες αναπροσαρμογής θα φτάσει τα 98,38 εκατ. ευρώ για τα προσεχή 4 έτη. Η υφιστάμενη σύμβαση λήγει το Δεκέμβριο του 2022 και συνεπώς συντρέχουν κατεπείγοντες λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την άμεση επαναδημοπράτηση του έργου.

Η «παρουσία» των «Intrakat – Μεσόγειος ΑΕ – WATT AE»

Βέβαια, υπάρχει κοινοπραξία εγκατεστημένη στην περιοχή που ανέλαβε πριν από 4 χρόνια την υποδομή της «Επέκτασης, Λειτουργία, Συντήρηση Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Δυτ. Αττικής», ήτοι η Κοινοπραξία «Intrakat– Μεσόγειος ΑΕ – WATT AE». Η σύμβαση που είχε αναλάβει αφορά σε υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, καθώς και διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων και αποβλήτων. Επίσης, αφορά σε εργασίες αναβάθμισης & κατασκευής νέων υποδομών διαχείρισης των παραγόμενων παραπροϊόντων από τη μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων καθώς και σε επέκταση των έργων συλλογής στραγγισμάτων από τους χώρους του ΧΥΤΑ.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού

Το αντικείμενο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών αφορά στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη επί σαράντα οκτώ (48) μήνες με δυνατότητα προαίρεσης για άλλους σαράντα οκτώ (48) μήνες του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής συνολικής δυναμικότητας επεξεργασίας 700 μ3/ημέρα και την επαύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας αυτών σε 1.300 μ3 /ημέρα, με δυνατότητα προαίρεσης για επιπρόσθετη επαύξηση 200 μ3/ημέρα και την λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων έως εβδομήντα δύο (72) μηνών.

Όσον αφορά στο αντικείμενο της σύμβασης, περιλαμβάνονται οι εξής ενέργειες:

  • H αποδοτική λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων Δυτικής Αττικής τμήμα ΙΙ (υφιστάμενη εγκατάσταση).
  • H αποδοτική λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Φυλής Δυτικής Αττικής Α’ Φάση (υφιστάμενη εγκατάσταση).
  • Η αποδοτική λειτουργία και συντήρηση της Κινητής Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (υφιστάμενη εγκατάσταση).
  • Η λειτουργία και συντήρηση των έργων συλλογής στραγγισμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή ομαλοποίησης βορειοανατολικά της ΟΕΔΑ.
  • H επαύξηση της συνολικής ημερήσιας δυναμικότητας επεξεργασίας στραγγισμάτων στα 1.300 m³ (κυβικά μέτρα) ανά ημέρα με συμπληρωματικές – συνοδές χημικοτεχνικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Η ανάκτηση του καθαρού προϊόντος από τα στραγγίσματα, κατάλληλου για άρδευση, πριν το στάδιο της επεξεργασίας της άλμης θα είναι τουλάχιστον 90%, η παραγωγή παραπροϊόντων θα είναι κατά μέγιστο 10%.
  • H μετεγκατάσταση εντός της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτ. Αττικής από το νυν τμήμα των Α. Λιοσίων σε κατάλληλο χώρο εντός της ΟΕΔΑ, κατά τρόπο άρτιο, έντεχνο, λειτουργικό και αποδοτικό εξακολουθώντας την αποδοτική λειτουργία – συντήρησή του.
  • Η προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση νέας διάταξης επεξεργασίας άλμης.
  • Ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των τριών (3) υφιστάμενων μονάδων Αντίστροφης Όσμωσης καθώς και των πέντε (5) υφιστάμενων θερμικών μονάδων Εξάτμισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις 30/12 οι προσφορές για το «ιατρικό» κτηριακό ΣΔΙΤ των 71,8 εκατ. ευρώ

Προϋπολογισμός 2023: Τι θα κρίνει νέα μέτρα στήριξης - Το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού και επενδύσεων 11,9 δισ. ευρώ

Ρεύμα: Επιδότηση 21-22 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα – Στα επίπεδα Νοεμβρίου οι τελικές τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider