Στις 30/12 οι προσφορές για το «ιατρικό» κτηριακό ΣΔΙΤ των 71,8 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 30/12 οι προσφορές για το «ιατρικό» κτηριακό ΣΔΙΤ των 71,8 εκατ. ευρώ
Τις γιορτές οι προσφορές για την ανέγερση κτιρίου παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών. Υποψήφιοι οι ΑΒΑΞ, Intrakat, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μπορεί να έχει περάσει ήδη σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έγινε γνωστό ότι όλοι οι αρχικώς συμμετέχοντες, δηλαδή οι ΑΒΑΞ, Intrakat, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προκρίθηκαν με τη «βούλα» στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανέγερση κτιρίου παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), μέσω ΣΔΙΤ, ύψους 71,8 εκατ. ευρώ και ο διαγωνισμός να έχει κάπως «ξεχαστεί», ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μια κινητικότητα τουλάχιστον σε επίπεδο… χρονικών οροσήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα, για τις 30 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών για το εν λόγω «ιατρικό» κτηριακό ΣΔΙΤ από όσα σχήματα αποφασίσουν να φτάσουν μέχρι την τελική φάση. Βέβαια, μένει να φανεί αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Ποιο είναι το έργο

Όπως και παλιότερα έχουμε αναφέρει, πρόκειται για το έργο «Σχεδιασμός, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση, λειτουργία & προμήθεια εξοπλισμού για την ανέγερση κτιρίου παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής μέσω ΣΔΙΤ». Με το έργο προωθείται η κατασκευή μιας σύγχρονης κτιριακής εγκατάστασης υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, συνολικού ενδεικτικού εμβαδού 23.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), με σκοπό την επίτευξη δυναμικής συνέργειας μεταξύ ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών φορέων προς νέες εφαρμογές και καινοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις. Στην ίδια σύμβαση εντάσσεται και η ανακατασκευή του Λομβερδείου κτιρίου, που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών, συνολικού εμβαδού 555 τ.μ.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί στα 27 χρόνια. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα στεγάσουν τις πλέον σύγχρονες (state-of-the-art) εργαστηριακές υποδομές, για την ανάπτυξη και προσφορά απολύτως εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως πανεπιστήμια, πανεπιστημιακές κλινικές, ερευνητικά κέντρα, νοσοκομεία -θεραπευτήρια, φαρμακοβιομηχανίες, διαγνωστικά κέντρα, και εταιρείες πληροφορικής στον χώρο της υγείας.

Εγκατάσταση νεοφυών και άλλων καινοτόμων επιχειρήσεων

Ταυτόχρονα, ο χώρος των κτιρίων θα προσφέρεται προς εγκατάσταση νεοφυών (start-ups) και άλλων καινοτόμων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της βιοτεχνολογίας, διαγνωστικής και ιατρικών εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις ερευνητικές υποδομές και τη μοναδική ευκαιρία διαδραστικής επικοινωνίας με το επιστημονικό προσωπικό.

Κατά πόσο στο διάστημα που μεσολάβησε (και στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου) μεταβλήθηκε το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο λόγω και της ανόδου του κόστους κατασκευής ή και αν ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, θα αποκαλυφθεί προσεχώς με την τελική φάση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός 2023: Τι θα κρίνει νέα μέτρα στήριξης - Το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού και επενδύσεων 11,9 δισ. ευρώ

«Καρέ» διεκδικητών για το «ιατρικό» κτιριακό ΣΔΙΤ 71,8 εκατ. ευρώ της Ακαδημίας Αθηνών

Διαγνωστικές εξετάσεις: Έρχεται το τέλος στη «χαρτούρα» – Ξεκινά η ηλεκτρονική πρόσβαση στα αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider