Tesla: Ανακαλεί 30.000 Model X από τις ΗΠΑ - Λόγω δυσλειτουργιών στους αερόσακους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ανακαλεί 30.000 Model X από τις ΗΠΑ - Λόγω δυσλειτουργιών στους αερόσακους
Στην ανάκληση σχεδόν 30.000 οχημάτων Model X από την αγορά των ΗΠΑ προχωράει η Tesla, καθώς διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες που αφορούν στην  ενεργοποίηση του αερόσακου στη θέση του συνοδηγού.

Στην ανάκληση σχεδόν 30.000 οχημάτων Model X από την αγορά των ΗΠΑ προχωράει η Tesla, καθώς διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες που αφορούν στην ενεργοποίηση του αερόσακου στη θέση του συνοδηγού.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε πως οι αερόσακοι στις θέσεις των συνοδηγών στα Model X θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν λανθασμένα σε ορισμένα περιστατικά σύγκρουσης με χαμηλές ταχύτητες, ειδικά σε περιπτώσεις που ο συνοδηγός δεν φορά ζώνη ασφαλείας και βρίσκεται εκτός θέσης.

Στην επιστολή που κατέθεσε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει πως δεν γνωρίζει για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ανάκληση, ενώ τονίζεται πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσω ενημέρωσης του λογισμικού της.

Σημειώνεται, τέλος, πως νωρίτερα τον Νοέμβριο η εταιρεία του Έλον Μασκ προχώρησε στην ανάκληση περισσότερων από 40.000 οχήματα Model S και Model X λόγω του κινδύνου να παρουσιαστεί απώλεια της υποβοήθησης του υδραυλικού τιμονιού κατά την οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους ή μετά από πρόσκρουση σε λακούβα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Tesla και Mercedes μεταξύ των λιγότερων αξιόπιστων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ 

Μουντιάλ: Το δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, με 3,5 δισ. τηλεθεατών 

Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα της Jd.com στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 5% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider