Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Alibaba - Απέλυσε σχεδόν 1.800 υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου να επηρεάζεται από τα lockdown για τον κορονοϊό στην ασιατική χώρα και από την επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας.

Χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Alibaba για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, με το κινεζικό όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου να επηρεάζεται από τα lockdown για τον κορονοϊό στην ασιατική χώρα και από την επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα συνολικά έσοδα της Alibaba διαμορφώθηκαν σε 207,18 δισ. γουάν (28,96 δισ. δολάρια), παρουσιάζοντας αύξηση 3% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 208,62 δισ. γουάν.

Παράλληλα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων επιχειρήσεων που προβαίνουν σε απολύσεις εργαζομένων, η Alibaba ανακοίνωσε πως περιέκοψε 1.797 θέσεις εργασίας στο γ' τρίμηνο.

Η διοίκηση της Alibaba ανακοίνωσε την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος επαναγοράς μετοχών, κατά 15 δισ. δολάρια επιπλέον, παρατείνοντας τη διάρκεια του έως το τέλος του οικονομικού έτους 2025.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Alibaba σημειώνει απώλειες κοντά στο 3% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: Απεργία σε πάνω από 100 καταστήματα, ανήμερα της Red Cup Day

Siemens: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 38% για τα κέρδη

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Cisco - Πλάνο αναδιάρθρωσης και απολύσεις προσωπικού

gazzetta
gazzetta reader insider insider