Ενισχυμένα τα έσοδα της Burberry - Ωφελήθηκε από τον τουρισμό στην Ευρώπη και το ισχυρό δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχυμένα τα έσοδα της Burberry - Ωφελήθηκε από τον τουρισμό στην Ευρώπη και το ισχυρό δολάριο
Η εταιρεία στοχεύει σε διπλασιασμό των πωλήσεων δερμάτινων προϊόντων, παπουτσιών και γυναικείας ένδυσης σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Αύξηση εσόδων κατέγραψε η Burberry για το οικονομικό εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Σεπτέμβριο, με το βρετανικό οίκο πολυτελών προϊόντων να αναφέρει πως ωφελήθηκε από την άνοδο του δολαρίου και τις αγορές που έκαναν οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ευρώπη.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 1,35 δισ. στερλίνες έναντι 1,21 δισ. στερλινών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρείας ανέμεναν έσοδα 1,32 δισ. στερλίνες.

Τα προ φόρων κέρδη της Burberry έφτασαν τα 251 εκατ. στερλίνες από 191,2 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 16,5 πενών ανά μετοχή έναντι 11,6 πενών το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Ακόμα, η Burberry στοχεύει σε διπλασιασμό των πωλήσεων δερμάτινων προϊόντων, παπουτσιών και γυναικείας ένδυσης σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, μετέδωσε το Bloomberg. Επιπλέον, αναμένει έσοδα 4 δισ. στερλινών μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Πάνω από τις προσδοκίες τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Έχασε» τον στόχο για τα κέρδη

Αύξηση 12,2% στις ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ τον Οκτώβριο - Στο +23% η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider