Aston Martin: Υποβάθμισε το ετήσιο guidance για πωλήσεις και κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aston Martin: Υποβάθμισε το ετήσιο guidance για πωλήσεις και κέρδη
Oι πληρωμές χρέους και το κόστος από ημιτελή οχήματα υπερδιπλασίασαν τις απώλειες το τρίτο τρίμηνο.

Η Aston Martin μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις για πωλήσεις και κερδοφορία, αφού οι πληρωμές χρέους και το κόστος από ημιτελή οχήματα υπερδιπλασίασαν τις απώλειες το τρίτο τρίμηνο, κατηγορώντας την εφοδιαστική αλυσίδα και τα προβλήματα της.

Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανέμενε να πουλήσει 6.600 αυτοκίνητα το έτος και να αυξήσει το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους της κατά 350-450 μ.β., ωστόσο, την Τετάρτη, υποβάθμισε τις προοπτικές, λέγοντας πως θα πουλήσει μόνο 6.200-6.600 αυτοκίνητα και τα περιθώρια θα αυξηθούν κατά 100-300 μ.β.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν χάσει πάνω από το 80% της αξίας τους φέτος.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν μάλλον απογοητευτικά. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο στα 315,5 εκατ. στερλίνες καθώς οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 28% στις 189.000 λίρες στερλίνες.

Ωστόσο, οι απώλειες προ φόρων αυξήθηκαν στα 225,9 εκατ. στερλίνες από 97,9 εκατ. το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, μετά το κόστος για νέες επενδύσεις και την αναπροσαρμογή μέρους του χρέους της που αποτιμάται σε δολάρια.

Η εταιρεία δέχτηκε λογιστικό πλήγμα 245 εκατ. λιρών στην αξία του χρέους της λόγω της πτώσης της λίρας τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και κατέβαλε 65 εκατ. λίρες σε πληρωμές τόκων χρέους.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι έχει 400 ημιτελή οχήματα που βρίσκονται στην αναμονή για ανταλλακτικά, που της κόστισαν 106 εκατ. λίρες σε κόστος αποθέματος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που απηχεί ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η εταιρεία το προηγούμενο τρίμηνο, όταν δήλωνε ότι έχει 350 μοντέλα σε αναμονή για ανταλλακτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aston Martin: Νέος CEO o πρώην επικεφαλής της Ferrari, Amedeo Felisa - Στόχος ο εξηλεκτρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider