HELLENiQ ENERGY: Ομιλία Π. Δαβέρου στο 2ο Law Forum on Taxation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HELLENiQ ENERGY: Ομιλία Π. Δαβέρου στο 2ο Law Forum on Taxation
Ο Ανώτερος Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ. Παναγιώτης Δαβέρος, ανέπτυξε τις σημαντικότερες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο εντός του 2022, καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις ομαλής μετάβασης, προσαρμογής και αξιοποίησής τους.

Ο Ανώτερος Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ. Παναγιώτης Δαβέρος, παρέστη ως ομιλητής στο 2ο Law Forum on Taxation, όπου ανέπτυξε τις σημαντικότερες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο εντός του 2022, καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις ομαλής μετάβασης, προσαρμογής και αξιοποίησής τους.

Το Forum διοργανώθηκε την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, με εισαγωγικές ομιλίες του Υφυπουργού Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας, κου Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), κου Γεωργίου Πιτσιλή.

Ο κος Δαβέρος, συμμετείχε στην πρώτη Ενότητα του Συνεδρίου, με συντονιστή τον δικηγόρο και δημοσιογράφο κ. Αντώνη Παπαγιαννίδη. Στην ομιλία του, με θέμα «Προτάσεις προσαρμογής στα νέα φορολογικά δεδομένα», εστίασε στη νέα δυνατότητα ρύθμισης των ενδοομιλικών συναλλαγών, όταν μετά από έλεγχο προκύπτει transfer pricing adjustment (προσαρμογή κερδών συνδεδεμένων επιχειρήσεων για τις ενδοομιλικές συναλλαγές).

Υπογράμμισε τις επιπτώσεις της πρόσφατης επαναφοράς του χαρτοσήμου στα έντοκα δάνεια και λοιπές χρηματοδοτήσεις, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη αποσαφήνισης του πλαισίου της «χωρικότητας» για την αποφυγή αμφισβητήσεων και τη συσσώρευση νέων αντίστοιχων επίδικων υποθέσεων.

Στη συνέχεια, ανέδειξε τη νέα διάταξη περί έκπτωσης δαπανών για την απόκτηση συμμετοχών και τη θετική διάσταση για την ανάπτυξη της αγοράς και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, προτείνοντας αντίστοιχη προσαρμογή του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Επιπλέον δε, ανέλυσε την ολοένα συχνότερη πλέον αξιολόγηση συναλλαγών υπό το πρίσμα της φοροαποφυγής, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην εξέτασή τους, βάσει της πραγματικής εμπορικής και λειτουργικής τους διάστασης.

Κλείνοντας, στο πλαίσιο της σταδιακής ένταξης της ομιλικής διάστασης σε θέματα φορολογίας, συμπλήρωσε την ανάλυσή του με την πρόταση υιοθέτησης διαδικασίας συμψηφισμού ζημιών (tax loss relief) μεταξύ ημεδαπών επιχειρήσεων σε επίπεδο Ομίλου, ως επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η στρατηγική των ελληνικών επιχειρήσεων για το 2023: Στροφή σε ψηφιακές επενδύσεις και έρευνα- Έμφαση σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό

Ρεύμα: Πώς θα φορολογηθούν τα υπερέσοδα των προμηθευτών – Εντός του μήνα ο μηχανισμός

Κατά 40% αυξημένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, πτώση για τα καύσιμα κίνησης – Τι επιφυλάσσει ο Νοέμβριος

gazzetta
gazzetta reader insider insider