Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Abiomed έναντι 16,6 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Abiomed έναντι 16,6 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά της εταιρείας καρδιαγγειακής τεχνολογίας Abiomed έναντι του ποσού των 16,6 δισ. δολαρίων προχωράει η Johnson & Johnson.

Στην εξαγορά της εταιρείας καρδιαγγειακής τεχνολογίας Abiomed έναντι του ποσού των 16,6 δισ. δολαρίων προχωράει η Johnson & Johnson, με τον φαρμακευτικό κολοσσό των ΗΠΑ να εκτιμά πως το deal θα τονώσει τις δραστηριότητες ιατρικών συσκευών του ομίλου.

Όπως σημειώνει το δίκτυο CNBC, η προσφορά της J&J ύψους 380 δολαρίων για κάθε μετοχή της Abiomed αντιστοιχεί σε premium 50,7% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Abiomed την Δευτέρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος της υπό εξαγορά εταιρείας σημειώνει «άλμα» 48% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, το deal περιλαμβάνει τον όρο πως οι μέτοχοι της Abiomed θα λάβουν επιπλέον το ποσό των 35 δολαρίων/μετοχή, σε περίπτωση επίτευξης ορισμένων στόχων που έχει θέσει η J&J.

Σύμφωνα με το CNBC, η ολοκλήρωση του deal έρχεται σε μια στιγμή που η J&J εγκαταλείπει την καταναλωτική της επιχείρηση για να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών συσκευών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Καλύτερα των αναμενομένων τα κέρδη γ' τριμήνου λόγω τιμών εμπορευμάτων

Uber: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα παρά τις ζημιές στο γ' τρίμηνο - Κέρδη 7% για τη μετοχή

Pfizer: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ώθηση από τα εμβόλια για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider