Pfizer: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ώθηση από τα εμβόλια για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ώθηση από τα εμβόλια για τον κορονοϊό
Ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως «η σειρά μας κατά του κορονοϊού θα συνεχίσει να φέρνει έσοδα πολλών δισ. δολαρίων για το διαφαινόμενο μέλλον».

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα των αναλυτών της Pfizer για το γ' τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική φαρμακευτική να αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο των πωλήσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 8,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,78 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,39 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 22,6 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 21 δισ. δολάρια.

Η Pfizer ανακοίνωσε πωλήσεις 4,4 δισ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο από τις πωλήσεις των εμβολίων της κατά του κορονοϊού, αυξημένες 66% σε ετήσιο επίπεδο.

Για το σύνολο του 2022, η εταιρεία αναμένει πως τα έσοδα των εμβολίων θα διαμορφωθούν στα 34 δισ. δολάρια, κατά 2 δισ. δολάρια υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

Για το Paxlovid, το χάπι κατά του κορονοϊού, η Pfizer αναμένει έσοδα 22 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2022.

Η διοίκηση της Pfizer ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση πως παρ' ότι η ζήτηση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχει υποχωρήσει σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, η κυκλοφορία του σκευάσματος που στοχεύει κατά της μετάλλαξης Όμικρον έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. O CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε πως «η σειρά μας κατά του κορονοϊού θα συνεχίσει να φέρνει έσοδα πολλών δισ. δολαρίων για το διαφαινόμενο μέλλον».

Στο σύνολο του οικονομικού έτους, η Pfizer αναμένει κέρδη ανά μετοχή στα 6,40 με 6,50 δολάρια ανά μετοχή, όταν προηγουμένως προέβλεπε κέρδη μεταξύ των 6,30 και 6,45 δολαρίων ανά μετοχή. Για τα έσοδα, η Pfizer αναμένει πως θα διαμορφωθούν μεταξύ των 99,5 δισ. και 102 δισ. δολαρίων στο σύνολο του 2022.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται άνω του 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα παρά τις ζημιές στο γ' τρίμηνο - Κέρδη 7% για τη μετοχή

Saudi Aramco: Ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη παγκοσμίως

BP: Καλύτερα των αναμενομένων τα κέρδη γ' τριμήνου λόγω τιμών εμπορευμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider