BP: Καλύτερα των αναμενομένων τα κέρδη γ' τριμήνου λόγω τιμών εμπορευμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Καλύτερα των αναμενομένων τα κέρδη γ' τριμήνου λόγω τιμών εμπορευμάτων
Καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός «γίγαντας» BP.

Καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός «γίγαντας» BP.

Η τριμηνιαία κερδοφορία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 8,2 δισ. δολάρια έναντι 3,3 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να αναμένουν 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το cnbc. Πρόκειται για τα δεύτερα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ στην ιστορία της η εταιρεία. Σημειώνεται πως στο προηγούμενο τρίμηνο του 2022, τα κέρδη είχαν ανέλθει σε 8,5 δισ. δολάρια, που ήταν και τα κέρδη-ρεκόρ.

Παράλληλα, ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επιπλέον επαναγορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων. Η εξαιρετική πορεία της εταιρείας αποδίδεται και στο Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών στις τιμές εμπορευμάτων. Μάλιστα οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 45% από τον Ιανουάριο του 2022 έως τώρα.

Ωστόσο, η κερδοφορία των εταιρειών, αλλά και χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, έχει οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των φωνών που κάνουν λόγο για επιβολή επιπρόσθετης φορολογίας στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών ομίλων σε διεθνές επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως χθες ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας κατέγραψε άνοδο 8,6% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, με το βασίλειο να βρίσκεται σε τροχιά για να τα καταστεί φέτος η οικονομία με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα. Χάρη φυσικά στην πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Στις ράγες ο αγωγός με Βόρεια Μακεδονία μετά το επιτυχημένο Market Test

Δεν πωλείται η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος της τράπεζας 

Υποδομές: Πώς η άνοδος του επιτοκιακού κόστους επηρεάζει Δημόσια Έργα, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις – Τα νέα projects και το χρηματοδοτικό μοντέλο

gazzetta
gazzetta reader insider insider