Σ. Αραβία: Με 8,6% «έτρεξε» η οικονομία στο γ' τρίμηνο - Σε τροχιά για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Αραβία: Με 8,6% «έτρεξε» η οικονομία στο γ' τρίμηνο - Σε τροχιά για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως το 2022
Η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου εν μέσω των διαταραχών στην αγορά ενέργειας αποτυπώνεται στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας. 

Η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου εν μέσω των διαταραχών στην αγορά ενέργειας αποτυπώνεται στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του βασικού μέλους του ΟΠΕΚ κατέγραψε άνοδο 8,6% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, εξέλιξη που αποδίδεται στον πετρελαϊκό τομέα του βασιλείου.

Εξαιρουμένου του πετρελαϊκού κλάδου, η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας αναπτύθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση, ενώ η πορεία του πετρελαϊκού κλάδου της οικονομίας εμφάνισε άνοδο 14,5%. Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε τροχιά για να τα καταστεί φέτος η οικονομία με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τηλεδιάσκεψη με τον ομόλογο του της Σαουδικής Αραβίας είχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, όπου επιβεβαιώθηκε η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της ενέργειας και χαιρέτησαν τη σύσταση διμερούς ομάδας εργασίας υψηλού επιπέδου, που θα διευκολύνει την εφαρμογή του Μνημονίου Κατανόησης που υπέγραψαν οι δύο χώρες, τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν βλέπει «θετικά» σημάδια από τη Σαουδική Αραβία

Ιράν: Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει σε "εχθρούς" να υπονομεύσουν την ασφάλεια της χώρας, δηλώνει ο πρόεδρος Ραϊσί

Ινδία: Πάνω από 130 νεκροί από κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider