Μαγνήτη αποτελεί η Ελλάδα για αεροπορικές και tour operators

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαγνήτη αποτελεί η Ελλάδα για αεροπορικές και tour operators
Οι αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators που σχεδιάζουν να διερύνουν τα προγράμματά τους προς την χώρα μας και το 2023.

«Μαγνήτη» για αεροπορικές εταιρείες αποτέλεσαν οι φετινές, υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να αυξάνουν τις διαθέσιμες προς την χώρα μας θέσεις, μετά το «φρένο» που έβαλε στον τουρισμό η πανδημία. Καθώς μάλιστα η χρονιά οδεύει προς το τέλος της και οι προβλέψεις για έσοδα κοντά στα επίπεδα του 2019 επιβεβαιώνονται, χάρη στις πολύ δυναμικές αεροπορικές αφίξεις που αντισταθμίζουν τις αναιμικές οδικές, όλο και περισσότερες αεροπορικές και tour operators, διευρύνουν τα προγράμματά τους προς τη χώρα μας και για το 2023.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η PLAY, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία, που ξεκίνησε πρόσφατα τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στο πρόγραμμα της Play για την επόμενη χρονιά ήδη εντοπίζει κανείς δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023. Με τον στόλο των 10 Airbus A320/A321neo που διαθέτει οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν την Ισλανδία αλλά και να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους για τέσσερις προορισμούς στις ΗΠΑ: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη.

Η PLAY αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της λίστας, όχι όμως το μοναδικό. Πτήσεις για Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης εγκαινιάζει από τον Μάρτιο και η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic, με έδρα τη Ρίγα. Στο ενισχυμένο πρόγραμμα που γνωστοποίησε προ ημερών ο κρατικός αερομεταφορέας της Λετονίας, εντοπίζει κανείς 18 νέα δρομολόγια από τη Βαλτική προς δημοφιλείς προορισμούς. Στην περίπτωση της χώρας μας, η εταιρεία θα πραγματοποιεί 2 πτήσεις την εβδομάδα από το Ταλίν προς τη Ρόδο και το Ηράκλειο και 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από το Βίλνιους προς το Ηράκλειο.

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού έχει ανακοινώσει ότι θα ποντάρει και ο βρετανικός όμιλος jet2, ενισχύοντας το πρόγραμμα των Jet2.com και Jet2holidays για το 2023. Η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί τρία νέα δρομολόγια προς την χώρα μας, αυξάνοντας μάλιστα την συχνότητα των πτήσεων αρχής γενομένης του καλοκαιριού και κάνοντας διαθέσιμες 8% περισσότερες αεροπορικές θέσεις προς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς.

Δεδομένης της αύξηση των Βρετανών τουριστών που επισκέφτηκαν την χώρα μας φέτος - μόνο τον Αύγουστο οι τουρίστες από την Μ. Βρετανία έφτασαν τις 976 χιλ καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι, 144,4% - το πρόγραμμά του προς την χώρα μας διευρύνει και ο low cost βρετανικός αερομεταφορές, easy Jet. Συγκεκριμένα η αεροπορική προσθέτει για τη σεζόν του 2023 περισσότερες πτήσεις για Αθήνα και Χανιά.

Το ενδιαφέρον βέβαια δεν περιορίζεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Εξίσου έντονο καταγράφεται κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και από τις χώρες του Κόλπου. Οι αερομεταφορείς από την Αμερική και τον Καναδά έχουν διευρύνει ήδη από φέτος το πρόγραμμά τους σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς, με τις διαθέσιμες θέσεις να εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν στα ίδια ή και υψηλότερα επίπεδα και του χρόνου, ξεκινώντας μάλιστα την σεζόν από τον Μάρτιο.

Αντίστοιχα πρόθεση να πετάξει σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς έχει εκφράσει και ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν, Gulf Air. Στόχος του αερομεταφορέα είναι να ενισχύσει τόσο την παρουσία του στην Αθήνα με την χρήση κοινών κωδικών πτήσεων αλλά και να επεκταθεί σε δημοφιλή νησιά, όπως η Ρόδος.

Στο ίδιο πλαίσιο ενισχυμένα προγράμματα για το καλοκαίρι του 2023 σχεδιάζουν και οι μεγάλοι tour operators. Ο γερμανικός tour operator FTI, στοχεύει στον διπλασιασμό των ξενοδοχείων που φέρουν κάποιο brand του και βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, μέχρι το 2026 ενώ και η γερμανική Alltours, φιλοδοξεί να ενισχύσει το πρόγραμμα της για την Ελλάδα την επόμενη τουριστική σεζόν, προσφέροντας ήδη εκπτώσεις έως και 35% για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι.

Την συνθήκη ενισχύει και το γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τώρα έως και το επόμενο καλοκαίρι. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission) η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 6.000 Ευρωπαίων μέσα στο Σεπτέμβριο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην πέμπτη θέση των δέκα προτιμητέων προορισμών της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών η Ελλάδα

Αυλώνας-Κέντρο Αειφορίας: Επιτυγχάνοντας το βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider