Southwest Airlines: Ιστορική άνοδος για τα έσοδα στο γ' τρίμηνο, με αύξηση 33%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Southwest Airlines: Ιστορική άνοδος για τα έσοδα στο γ' τρίμηνο, με αύξηση 33%
Αναμένει ότι τα έσοδα για το σύνολο του 2022 θα παρουσιάσουν αύξηση μεταξύ του 13% και του 17% σε σχέση με τα έσοδα του 2019.

Κέρδη και έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψε η Southwest Airlines, με την αμερικανική αεροπορική να προβλέπει πως στο σύνολο του έτους τα αποτελέσματα της θα είναι καλύτερα από το 2019, την περίοδο προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 277 εκατ. δολάρια ή 44 σεντ ανά μετοχή έναντι 446 εκατ. δολαρίων ή 76 σεντ ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 41 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Southwest Airlines διαμορφώθηκαν σε 6,22 δισ. δολάρια, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ ανόδου κατά 33% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 6,21 δισ. δολάρια.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως αναμένει ότι τα έσοδα για το σύνολο του 2022 θα παρουσιάσουν αύξηση μεταξύ του 13% και του 17% σε σχέση με τα έσοδα του 2019, πριν η πανδημία πιέσει τις αεροπορικές εταιρείας στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Ακόμα, αναμένει πως η συνολική χωρητικότητα των πτήσεων θα είναι μειωμένη κατά 2% σε σχέση με το 2019.

Η διοίκηση της Southwest Airlines ανέφερε πως οι παραδόσεις των αεροσκαφών 737 Max που έχει συμφωνήσει με την Boeing μπορεί να καθυστερήσουν έως το 2024.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται άνω του 5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Comcast: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τρίτου τριμήνου

McDonald’s: Μείωση κερδών αλλά και αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Ενισχυμένη η κίνηση των πελατών

Caterpillar: Κέρδη και έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider