JetBlue: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου, παρά τα πρώτα κέρδη μετά από την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JetBlue: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου, παρά τα πρώτα κέρδη μετά από την πανδημία
Κέρδη 57 εκατ. δολαρίων λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια και των ακριβότερων εισιτηρίων που βοήθησαν την εταιρεία να ανταποκριθεί στην άνοδο των τιμών και σε άλλα κόστη.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα αποτελέσματα της JetBlue για το γ' τρίμηνο του 2021, παρά το ότι η αμερικανική αεροπορική κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο κερδών μετά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNBC, η JetBlue «έβγαλε» κέρδη 57 εκατ. δολαρίων λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια και των ακριβότερων εισιτηρίων που βοήθησαν την εταιρεία να ανταποκριθεί στην άνοδο των τιμών και σε άλλα κόστη.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,56 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 30% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021 και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 21 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 24 σεντ ανά μετοχή.

Η επικεφαλής οικονομικών της JetBlue, Ούρσουλα Χάρλεϊ, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία καταγράφει προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Η ίδια πρόσθεσε πως η αύξηση των κρατήσεων για αναψυχή και επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς συνεχίστηκε από την κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν και μέσα στο φθινόπωρο.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της JetBlue έφτασε να υποχωρεί έως και 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

General Motors: Σημαντική ενίσχυση κερδών στο γ' τρίμηνο - Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα

Coca Cola: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα - Αναθεώρησε ανοδικά τον στόχο για το 2022

Halliburton: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο, εν μέσω της αυξημένης ζήτησης πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider