American Airlines: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Αναμένει βελτίωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Airlines: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Αναμένει βελτίωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια 
Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια εντός και εκτός ΗΠΑ είναι ισχυρή και πως θα παραμείνει ισχυρή.

Βελτίωση των εσόδων της και άνοδο των κερδών της κατέγραψε η American Airlines για το γ' τρίμηνο του 2021, με την αεροπορική των ΗΠΑ να αναμένει αύξηση της ζήτησης για ταξίδια το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς υποχωρούν οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 13,46 δισ. δολάρια έναντι 8,9 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 13,36 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 69 σεντ έναντι 25 σεντ στο γ' τρίμηνο του 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 69 σεντ έναντι εκτιμήσεων για κέρδη στα 54 σεντ ανά μετοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια εντός και εκτός ΗΠΑ είναι ισχυρή και πως θα παραμείνει ισχυρή, καθώς αίρονται περισσότεροι περιορισμού που είχαν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Για το δ' τρίμηνο του 2022, η American Airlines εκτιμά πως θα καταγράψει άνοδο εσόδων από 11% έως 13%. Για τα κέρδη, αναμένει από 50 έως 70 σεντ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές υπολόγισαν μια μέτρηση στα 19 σεντ ανά μετοχή.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της American Airlines ενισχύεται κοντά στο 3% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AT&T: Στα 30 δισ. δολάρια τα έσοδα του γ' τριμήνου - Πάνω από τις εκτιμήσεις η αύξηση των συνδρομητών

Ενισχυμένα τα έσοδα της Hermes στο γ' τρίμηνο - Ώθηση από τον τουρισμό στην Ευρώπη και από την Κίνα

Nokia: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ανοδική αναθεώρηση για το σύνολο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider