Eurowings: Τα αιτήματα των πιλότων θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurowings: Τα αιτήματα των πιλότων θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας
«Καμπανάκι» από τη Eurowings εν μέσω των εργατικών κινητοποιήσεων των πιλότων της.

Η Eurowings, θυγατρική του ομίλου Lufthansa, προειδοποίησε το Σάββατο ότι τα αιτήματα των πιλότων για περισσότερη ξεκούραση και μειωμένο φόρτο εργασίας, θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας στην αεροπορική εταιρεία.

Το σωματείο Vereinigung Cockpit (VC) προχώρησε σε 24ωρη απεργία, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με την εταιρεία οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Το σωματείο στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους πιλότους, με το να μειωθούν οι ώρες πτήσεις και να αυξηθούν οι ημέρες αδείας.

Σημειώνεται πως από το 2015 έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει αναπροσαρμογή στη συλλογική σύμβαση. Στον αντίποδα η διοίκηση της Eurowings υποστηρίζει πως το σωματείο διεκδικεί -παρά τη συμφωνηθείσα διπλή μισθολογική αύξηση κατά 10%- περισσότερες μέρες αδείας και μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας κατά 5 ώρες, κάτι που χαρακτηρίζει "αδιαπραγμάτευτο και ανεύθυνο", σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Περίπου 500 προγραμματισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, επηρεάζοντας πάνω από 30.000 επιβάτες. Τονίζεται πως στην απεργία συμμετέχουν μόνο οι πιλότοι της γερμανικής θυγατρικής, Eurowings Deutschland, και όχι της Eurowings Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Καναδάς ζήτησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το ΔΝΤ

Γαλλία: Βελτιωμένη εικόνα στην έλλειψη καυσίμων, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια

H BMW μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων Mini από τη Βρετανία στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider