Επενδύσεων συνέχεια για την bluegr Hotels & Resorts

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεων συνέχεια για την bluegr Hotels & Resorts
Με υψηλές πληρότητες κινήθηκε η χρονιά. Συνεχίζεται η αναβάθμιση και ανακαίνιση των μονάδων του Ομίλου.

Μια καλή χρονιά ήταν το 2022 για τον όμιλο bluegr Hotels and Resorts, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village στην Κρήτη, Miramare suites & villas στη Ρόδο και Life Gallery Αthens στην Αθήνα. Οι οιωνοί μάλιστα είναι θετικοί και για το 2023, την ώρα που ο όμιλος προχωρά το επενδυτικό του πλάνο το οποίο περιλαμβάνει σταδιακή αναβάθμιση των μονάδων του.

Τα ξενοδοχεία της Κρήτης, αναμένεται να κλείσουν στις 5 Νοεμβρίου με μέση πληρότητα κοντά στο 80% ενώ οι προκρατήσεις για την επόμενη σεζόν κινούνται, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, σε καλά επίπεδα, χωρίς να επηρεάζονται προς το παρόν από τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του ενεργειακού κόστους και των βασικών αγαθών.

Σταδιακή αναβάθμιση των μονάδων

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο όμιλος προχωρά και το επενδυτικό του πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει την σταδιακή αναβάθμιση κι ανακαίνιση των μονάδων του. Η αρχή γίνεται με τις μονάδες της Κρήτης και συγκεκριμένα από το ιστορικό Minos Beach art hotel το οποίο την επόμενη χρονιά θα συμπληρώσει 60 χρόνια λειτουργίας και το Minos Palace. Η ανακαίνιση στο Minos Beach art hotel αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 ενώ η αναβάθμιση του ΜΙΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, η οποία θα δίνει έμφαση στην τέχνη του τοπίου αλλά και στην ευεξία, θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

Θα ακολουθήσει το Candia Park Village το επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακαίνιση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 και θα μετατρέψει το τετράστερο ξενοδοχείο σε πεντάστερη μονάδα που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει νέες 15 βίλες αλλά και ένα Μουσείο για την Ανατολική Κρήτη, 1.000 τ.μ.

Στροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην προσφορά στην τοπική κοινωνία

Κοινό όραμα για το σύνολο των ξενοδοχείων του ομίλου είναι να προσφέρουν υψηλή φιλοξενία η οποία θα βασίζεται στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην προσφορά στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. «Βασικό μέλημα και αρχή στο επιχειρείν του δικού μας ομίλου δεν είναι η αποτύπωση αριθμών αλλά η απόδοση αξίας την τοπική κοινωνία. Αυτή είναι η βασική μας αρχή. Γι' αυτό και δίνουμε έμφαση στα τοπικά προϊόντα και προμηθευτές» τόνισαν σε ειδική εκδήλωση τα στελέχη της εταιρείας επισημαίνοντας ενδεικτικά ότι ο κατάλογος των προμηθευτών από την Κρήτη ξεπερνά το 90% του συνόλου των προμηθευτών του ομίλου.

Ολιστική είναι η προσέγγιση και για την παροχή υπηρεσιών βιώσιμης πολυτέλειας. Μέσω της πράσινης ατζέντας «b-green», η bluegr Hotels and Resorts εισάγει καινοτόμες λύσεις στην κατανάλωση πόρων και ενέργεια, όπως «έξυπνα δωμάτια», υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, ανακύκλωση και μέτρα ώστε να εφαρμόζονται οι αρχές της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα πραγματοποιείται μια συντονισμένη προσπάθεια για την εξάλειψη χρήσης πλαστικού έως και το 2023.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου, «b-the-Change», εδράζεται σε τέσσερις θεματικές: b-Green, b-Active, b-Proud & b-the Future.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται προσπάθειες και για την υποστήριξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού, η οποία υποστηρίζεται και από το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω προσπάθειας είναι η δημιουργία του Sculpture Garden στο Minos Beach art hotel, ένας χώρος όπου φιλοξενεί έργα τέχνης σύγχρονων ανερχόμενων καλλιτεχνών, αλλά κι έναν κήπο ξενάγησης κι εκπαίδευσης μικρών μαθητών της Κρήτης που θέλουν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Τα παραπάνω πλαισιώνονται και με εθελοντικές δράσεις κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στις οποίες συμμετέχουν τόσο η τοπική κοινωνία και η νέα γενιά όσο και οι εργαζόμενοι του ομίλου. Αγώνες δρόμου, δράσεις καθαρισμού δασικών εκτάσεων, παραλιών, ετήσιο Βραβείο Τέχνης και Residency Program που υλοποιούνται από το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, καθώς και το καλλιτεχνικά φεστιβάλ (Blue Fest).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός : Άνω του 2019 οι προοπτικές για τα έσοδα - Πιέσεις όμως στην κερδοφορία των επιχειρήσεων

Πώς γεμίζει ο νέος κουμπαράς μέτρων στήριξης –Τουρισμός και ενεργειακή κρίση κρίνουν τη «μοιρασιά»

Πρόεδρος ΞΕΕ: Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εκάστοτε συγκυρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider